Skocz do zawartości

[buty + spodnie] jesień , łagodna zima

siwy1973

Rekomendowane odpowiedzi

witam 

Może ktoś polecić jakieś budżetowe spodnie z szelkami na okres jesienny ???

Czy ktoś miał przyjemność? ,,, jakieś opinie? ... czy rozmiarówka jest podobna do shimano? ... czy Waszym zdaniem spełnia swoją role w okresie jesienno - lagodno zimowym? ...

http://rower.com.pl/odziez-rowerowa-obuwie/buty-rowerowe/buty-mtb/xlc-cb-m07-spd-zimowe-buty-mtb-czarne-r-46

spodnie mają być urzytkowane przy temp. 0-15 st C ,

Zbyt duża rozpiętość temperatur. Przy temperaturach od około +8 st C można śmiało jeżdzić w spodniach letnich podczas gdy temperatury od -5 do +8 st C wymagają zaledwie delikatnego ocieplenia w postaci lekkiej bielizny termicznej.

Stawianie na konkretną ciepłotę jest błędem gdyż temperatury rano i w południe mogą wahać po za granicami komfortu.

Ja wole spodnie bez wkładki pod które zakładam krótkie spodnie letnie.

Nadal nie napisałeś co oznacza budżetowe spodnie.

mogą być z wkładką ,bez wkładki , grunt żeby na szelkach... jak będą jakieś propozycje to przemyśle wszystkie :-) 

Mi też generalnie pasują zimowe bez pampersa na letnie z. Jeżdżę od dwóch tygodni w http://sporto.com.pl/p/228/5656/force-z68-spodnie-z-szelkami-bez-wkladki-90037-bez-wkladki-meskie-spodnie-dlugie-odziez-kolarstwo.html Co mogę powiedzieć po takim czasie, to bardzo dokładnie uszyte. Materiał wygląda na solidny. Jeździłam wczesnym rankiem przy +7C. Miały jeszcze zapas, tzn. można jeździć przy niższej temperaturze, ale nie wiem na razie o ile niższej. To niby męskie, ale mi w tym przypadku nie potrzebna wersja damska, a budowę mam normalną. Nazwałabym je raczej unisex. Zwłaszcza, że wkładki nie mają. Co do butów, to po prostu polecam buty bez wywietrzników i jak zimno dodać ochraniacze. Chyba, że jednak chcesz nie budżetowo, wtedy można kupić typowo zimowe, ale moim zdaniem nie ma potrzeby. Są takie nawet jak kozaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...