Alpina Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Witam, mam okazję kupić Przerzutke na przód shimanoXT dynaSys. Posiadam napęd 9s. Czy będzie to ze sobą współpracować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Będzie. Przodu nie obchodzi ile jest zębatek z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 No i bardzo dobrze Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Jaką masz korbę? Jesli do napedu 3x9 to przerzutka nie bedzie pasowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 No do 3x9. A co będzie się z nią działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perqsista Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Będzie działać o ile przerzutka będzie miała odpowiednią pojemność do zębatek korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Nie bedzie dobrze dzialac nawet jak bedzie zgadzac sie pojemnosc,poniewaz przerzutka do 10 ma wezszy wodzik. Wiem bo przerabialem temat. Przerzutki nie mozna bylo dobrze wyregulowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Dość kontrowersyjny temat Pojemność mojej przerzutki to 40/42. Mam blat 44. Założyłem przerzutke, wyregulowalem, lecz na 2 biegu z przodu i np. 5 z tyłu łańcuch ociera o klatke... hmm myślę sobie kij, nie działa... wsiadłem na rower, pod naprężeniem.łańcucha nic nie słychać... po ogledzinach klatki przerzutki doszedłem do wniosku ze wszystko będzie ok jak wymienię blat na 42T. Trzeba zwrócić uwagę na wytloczenia klatki... teraz łańcuch jest pod tym wytloczeniem, a jeżeli założę blat 42T, obniże przerzutkę te 2 mm będzie idealnie na tym przetloczeniu. Oczywiście to moja teoria Jutro założę blat 42T i okaże się jak to będzie. Oczywiście podzielę się opinią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 U mnie nie zadzialalo. Moze jestem bardziej wymagajacy w stosunku do pracy przerzutki lub mam dwie lewe ręce; -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Zrobiłem sobie korbę 42-32-22 (44 było za dużo) i dyna-sys działa idealnie... Testowałem dwie slx i deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Moze przy Shimano dziala. Przerzutka Srama nie zadzialala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Również potwierdzam że działa taka kombinacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Tylko czy działa jak należy? Moich standardów polaczenie przedniej przerzutki dedykowanej do napedow 3x10 z korbą od 3x9 nie spełniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2015 No zobaczymy, nie po to kupuje XT żeby nie patrzeć na pracę Jutro zakładam blat 42 i pisze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Myślę więc jestem, jestem więc myślę Założyłem blat 42T. Gdy kręcę pedalami w miejscu-lancuch trze o klatkę na 2-4, jednak gdy zakręce w druga stronę ( napne łańcuch) problem znika.. Tak więc wszystko jest w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jezeli we wszystkich zakresach jest oki to tylko gratulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Z czasem jeszcze jakoś to lepiej ustawie póki co nie mam zastrzeżeń nic tylko jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.