joesatch Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Jak ktoś jest zainteresowany to mam takie siodło na zbyciu. Użyte raz, moje 4-ry litery po 5km powiedziały że to nie to... Cena do dogadania, dla chcących informacji mogę porobić zdjęcia i położyć na wadze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_olo86 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 To jak byś mógł kolego zważyć i podać cenę która Cię interesuje i byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Zdjęcie z wagi: https://goo.gl/photos/Lu9iDd9Z92R1UDQi6 cena jaka mnie interesuje to 50% wartości + najtańszy transport jaki uda mi się znaleźć siodło zapakowane w oryginalny kartonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Lidl zebrał pozostałości od Czechów i Niemców i od 29.03 rzuca stojaki serwisowe u nas http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1045 Chętni mogą już się ustawiać w kolejce (cena podskoczyła o 10zł względem zeszłego roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ktoś kupował te sakwy rowerowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Co do tych sakw to ja osobiści podchodzę sceptycznie.Nie przemawia do mnie że sakwę mam sobie czymś przykryć,zabezpieczyć aby nie przemokła.Woda z deszczu podczas jazdy zawsze sobie znajdzie wejście.Mogę tylko teoretyzować bo w ręku tego nie mam ale ta zielona i żółta wydaje się być z materiału przypominającego sakwy Crosso dry,Ortlieb czy Sport Arsenal Expedice i ma tak jakby zwijanie u góry.Zaznaczam że mogę się mylić bo w ręku tego nie mam i trzeba namacalnie sprawdzić z czego to jest.Lidl często upraszcza opisy i pod jedną nazwą sakwy mogą się kryć różne modele i kolory co zresztą widzimy ale też z różnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Dzięki za informacje o lidlowskich stojakach chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawGaw Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Zdjęcie z wagi: https://goo.gl/photos/Lu9iDd9Z92R1UDQi6 cena jaka mnie interesuje to 50% wartości + najtańszy transport jaki uda mi się znaleźć siodło zapakowane w oryginalny kartonik Jeśli nie masz kupca to ja chętnie wezmę w tej cenie. :-) może moje 4 litery będą wdzięczne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) Co do tych sakw to ja osobiści podchodzę sceptycznie.Nie przemawia do mnie że sakwę mam sobie czymś przykryć,zabezpieczyć aby nie przemokła.Woda z deszczu podczas jazdy zawsze sobie znajdzie wejście.Mogę tylko teoretyzować bo w ręku tego nie mam ale ta zielona i żółta wydaje się być z materiału przypominającego sakwy Crosso dry,Ortlieb czy Sport Arsenal Expedice i ma tak jakby zwijanie u góry.Zaznaczam że mogę się mylić bo w ręku tego nie mam i trzeba namacalnie sprawdzić z czego to jest.Lidl często upraszcza opisy i pod jedną nazwą sakwy mogą się kryć różne modele i kolory co zresztą widzimy ale też z różnych materiałów. W 2014r kupiłem Ortlieb Classic . Sakwy w Lidlu były w zeszłym roku. Chciałem kupić je jako drugie do "kobiecego" roweru. Wyglądały jakby robiła je ta sama wytwórnia co Ortlieb-y. Tylko wersja lekko uproszczona. A materiał w prospekcje jakby ten sam. Parę rzeczy rowerowych w Lidlu już kupiłem kilka lat temu. Służą do dziś. Ale te sakwy tylko z bardzo daleka wyglądają na podobne do " markowych" . Z bliska odstraszają jakością , trwałością i wyglądem. To nie są te same materiały. Nie mają nic wspólnego "markowymi" - nawet w 10%. Oczywiście cena - ale są to pieniądze wyrzucone w "błoto". Wspomniane w pierwszym zdaniu są genialne w swojej prostocie i jakości. Warto poszukać na Allegro za połowę ceny nowych. Kilka lat temu Lidl potrafił zaskoczyć jakością niektórych produktów. Teraz już się tak nie dzieje. Przerobiłem kilka sakw. Jest Ortieb. Póżniej przepaść. I dalej pozostałe markowe. Te Lidl-owe są na samym końcu najsłabszych z najsłabszych. Edytowane 21 Marca 2016 przez bazzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Jak myślicie, ta kurtka nada się jako ochrona w razie nagłego deszczu http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=57097 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Ten środek: sprawdzi się zamiast alkoholu izopropylowego do czyszczenia bebechów amortyzatora przy serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) Nikt Ci uczciwie nie odpowie bez znajomości składu owego środka, ale w ciemno mogę zdecydowanie odradzić. Jeśli w składzie są silne związki alkaliczne, zniszczysz amortyzator bezpowrotnie, bo aluminium jest amfoteryczne (rozpuszcza się również w zasadach). Zresztą po co kombinować? W cenie poniżej 20zł za litr da się kupić litr alkoholu izopropylowego, ta ilość starczy Ci na kilka serwisów amora, jak nie na kilkanaście. Za 50zł można kupić 5-cio litrowy kanisterek Edytowane 21 Marca 2016 przez Kolmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rusek1985 Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Witam, od 29 marca będą w Lidlu kaski rowerowe http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=57137 . Czy ktoś jeździ w takim kasku, jakie są wasze opinie, odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 mój syn jeździ w takim kasku od ok 1,5 roku. Kask jest wygodny. W tym jego była lampka z tyłu, która zepsuła się dość szybko. Jednak sam kask jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galos Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Jeździłem w takim kasku. Moim zdaniem jest dobry, a poza tym ...spełnił swoją rolę (miałem ciężki kontakt z asfaltem) dlatego pewnie jeszcze jestem wśród Was ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andb Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam, od 29 marca będą w Lidlu kaski rowerowe http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=57137 . Czy ktoś jeździ w takim kasku, jakie są wasze opinie, odczucia? Używam tego kasku w chłodniejsze dni i wieczory od dwóch lat, lampka z tyłu zaliczyła wymianę baterii i wszystko jest OK. Kask nie jest za bardzo przewiewny - na upał nie polecam (warto zapolowac na kolejną promocję Lidla z kaskami typu "pro" nieco droższymi - były za około 70-80zł w zeszłym roku), poza tym jest ok i na pewno wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Kupiłem w zeszłym roku przeciw deszczówke i w 100% nie polecam jej. Skóra nie oddycha pocisz się w niej strasznie i pózniej jest ci zimno. Jeszcze raz nie polecam szkoda kasy. A chciałbym sie zapytac czy ten stojak serwisowy z lidla ktoś z was posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Czy ktos nabyl w ktorym z dyskontow kamizelke rowerowa? Chcialbym sobie kupic na wiosne i jesien. Na razie nie ma w ofercie ale jesli bedzie to chcialnym wiedziec czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho23 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Czy kaski w Lidlu dla dorosłych mają jeden rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musta Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Odnośnie kamizelki rowerowej nie widziałem w promocji ale masz dwie opcje. Kupic samochodową za 10 zł bez promocji ale ma taką wadę że jak jest ciepło to nie jest przewiewna. Druga opcja to kupić pasy (szelki) odblaskowe które są przewiewne. Koszt to 20-50zł Tak czy siak nawet bez promocji cię to nie zrujnuje IMO. Ja zauważyłem jako kierowca że odblaski w kamizelkach potrafią wogóle nie działać. Czasami jak jeżdzę po swoich wsiach nocą to są wiejscy rowerzysci którzy równie dobrze mogliby tej kamizelki nie mieć. Zero odblasku. A są tacy że się swiecą jak choinka i są swietnie widoczni. Ja mam roboczą terię że odblaski 3M działają lepiej ale może to moje złudzenie i efekt marki. Najlepszą opcją IMO odblasku są opaski odblaskowe na kostakach. To wynika z ustawienia swiateł w samochodzie które dają pełną moc na dół. A do tego oko ludzkie (kierowcy) reaguje automatycznie na ruch. Musta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ale ja nie chce kamizelki odblaskoweh tylko kamizelki jako dodatkowa warstwe ktora bym ubieral na krotka koszulke np. Czy cos takiego da sie znalezc w lidlu albo biedrze czasami? Jak tak to czy sa okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ta kamizelka to softshell z odpinanymi rękawami. Pełen raczej mało komu do gustu przypadł, głównie przez brak jakiejkolwiek wentylacji. W samej kamizelce na pewno będzie lepiej, ale wątpię żeby było komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek610 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Czy kaski w Lidlu dla dorosłych mają jeden rozmiar? Są dwa rozmiary: S/M: ok. 54-60 cm i L/XL: ok. 59-65 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musta Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 No to się nie dogadaliśmy, sorry. Co do kamizelki "softshell" z Lidla to jedyną poradą jaką jaką mogę ci służyć to zrób test przedmuchu. To jest opisane na wątku o softshelach. Przykładasz w sklepie usta szczelnie do tkaniny i dmuchasz. Jak powietrze przejdzie to jest to softshell jak nie, to jest to membrana (najczesciej "foliotex") i bedziesz sie pod nią bardzo pocił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Marca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ja mam roboczą terię że odblaski 3M działają lepiej ale może to moje złudzenie nie - to nie jest złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi