treck Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Kupiłem w Media Expert rower (niżej szczegóły) i chciałbym prosić kogoś wspaniałomyślnego o poradę, bo nie jeździ mi się nim zbyt wygodnie. Przejechałem nim jakieś 18 km i spotkałem takie mankamenty: - siodełko dość mocno wbija mi się w krocze, mogę albo garbić się albo gnieść siedzenie, jakieś lepsze spodenki pomogłyby? czy kierownica powinna być wyżej?, - nieco bolą mnie nadgarstki po dłuższej jeździe, nie umiem trzymać dłoni wygodnie - tylni hamulec (v-brake) jest słabszy, czy on musi się dopiero "rozchodzić"? ew. jak można go poprawić? rower: Arkus Delta VIP HT 1426883-19 (koło 26'', rama 19'')wzrost: 178 cm waga: ok. 66 kgdługość nogi po wewn. stronie: 84 cm Zdjęcia roweru:http://imgur.com/fLUE2Gwhttp://imgur.com/YelIhiY
Silver400 Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 1. a) nie wygodne siodełko b ) zły kąt pochylenia siodełka c) spodnie kolarskie z wkładką nie zaszkodzą d) w żadnym wypadku kierownica nie może być wyżej 2. a) masz złe gripy, kup nowe za 20zł zapytaj w rowerowym jakie b ) kup rękawiczki rowerowe 3. a) masz dwa różne konstrukcyjnie hamulce, z przodu tarcze z tyłu v-ki b ) tył zawsze hamuje gorzej c) po prostu jest źle ustawiony A przede-wszystkim sugeruje przejechać te 18km naście razy i przyzwyczaić się do roweru.
przemko27vr4 Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Uzytkowniku treck jestem pod wrazeniem. Z czasem sam zrozumiesz tak jak ja ,ze rower to nie kawal metalu z dwoma kolami i kilkoma linkami. Szczerze to jezeli zaczniesz powazniej myslec o jezdzie na rowerze to sam bedziesz sie smial z tego co zrobiles. Zacznij oszczedac, wes kredyt lub sprzedaj nerke ale koniecznie kup cos lepszego a zobaczysz o czym mowie. I szacunek dla silver400
Piter233 Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Po co od razu nerke? Wystarczy kupić używkę. Ja w cenie 550 zł wyrwałem Felta Epo XC na deore lx, co prawda 10-letniego, jedyne co to musiałem hamulce zmienić. Avidy bb5 kupiłem razem z klamkami kupiłem za 115 zł, więc ze wszystkim zmieściłem się 665 zł.
treck Napisano 27 Września 2015 Autor Napisano 27 Września 2015 Wiem, już bardziej się opłacało dołożyć parę stówek i kupić lepszy używany. Ale jak już kupiłem, chciałem go przynajmniej spróbować uzdolnić nieco. W każdym bądź razie dzięki za rady.
Silver400 Napisano 27 Września 2015 Napisano 27 Września 2015 Uzytkowniku treck jestem pod wrazeniem. Z czasem sam zrozumiesz tak jak ja ,ze rower to nie kawal metalu z dwoma kolami i kilkoma linkami. Szczerze to jezeli zaczniesz powazniej myslec o jezdzie na rowerze to sam bedziesz sie smial z tego co zrobiles. Zacznij oszczedac, wes kredyt lub sprzedaj nerke ale koniecznie kup cos lepszego a zobaczysz o czym mowie. I szacunek dla silver400 Rower to połowa sukcesu i to ta mniej ważna. Jeździć trzeba i to dużo. Dzisiaj na zawodach mnie skasował koleś na rowerze 5 razy droższym od mojego, tylko chyba siedział na nim drugi raz w życiu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.