piter123 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Cześćczy możecie polecić jakieś okluary do jazdy w pochmurne dni oraz na noc? Czy żółte szkła się przydają? Czy wystarczą przeźroczyste? Przeciwsłoneczne mam więc takowych nie potrzebuję.Lepiej oddzielnie czy wymienne szkła? Zastanawiam sie czy nie kupić najzwyklejszych w decathlonie za 20zł (ewentualnie dwie pary przeźroczyste i żółte). Byle tylko się nie rozleciały. Interesuje mnie tylko ochrona przed owadami. Czy może jednak lepiej zainwestować w coś lepszego? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Żółte szkła nie nadają się do jazdy w nocy, bo są za ciemne, ale w pochmurny dzień są lepsze niż bezbarwne. Nawet zwyczajne przezroczyste ochronne się nie rozlecą, a za "antifoga" nie warto dopłacać, bo i tak nie ma szans w gorącym oddechem na mrozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter123 Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 To wiem, ze na noc tylko przeźroczyste. Zastanawiam się właśnie nad sensem żółtych.To co lepiej dwie pary z decathlona za 20zł za parę czy jakieś lepsze np. z wymiennymi szkłami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2015 To co lepiej dwie pary z decathlona za 20zł za parę czy jakieś lepsze np. z wymiennymi szkłami? Wymienialność nie do końca jest zdrowa dla okularów. Bywa, że po kilku operacjach oprawki się poddają. Jak dla mnie lepiej 2 pary. Jak trzeba brać jedne i drugie to łatwiej zamienić niż wymieniać szkła po nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabudza Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Również polecam dwie pary. Moje okulary z wymiennymi szkłami rozpadły się po mniej niż sezonie. A chciał człowiek zaoszczędzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Mam właśnie takie żółte z decathlonu i są całkiem dobre. Dobra przejrzystość, niezła jakość, dobrze się trzymają. Jeżdżę w nich nawet w słońcu bo lubię mieć maksymalną jasność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panoramiks Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Hej jeśli można się dopisać a mam pytanko bo mam okulary , Uvex SPORTSTYLE SGL203 , i spadły w czasie jazdy i się trochę szkła porysowały , ciekawi mnie czy da się jakoś w własny zakresie je wymienić , lub czy na gwarancji coś takiego uznają ,ewentualnie opłaca się ich wymiana? , prawie nowe tegoroczny zakup . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.