zgucior Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Squeezy Energy żel i Energy Super żel - smaczne , zwłaszcza te pomidorowe i piwne . Niestety nieduża pojemność , 33g , łatwo się otwiera ale już z wyciśnięciem jest problem - mała dziurka i na dodatek nie wszystko da się wycisnąć jedną ręką. Izostar Energy Booster Cola i Red Fruits- smaczne , słodkie , łatwo się otwiera i da radę wszystko wycisnąć za jednym razem , pojemność 20g. Dosyć drogie. Istnieje wariant z dodatkowymi BCAA na dłuższe dystanse. Dają kopa Izostar Energy Egzotic Fruit żel - moje faworyty przepyszne ! i spore bo aż 90g Niestety drogie.Izostar High Energy z kofeiną i witaminami , małe żelki jak galaretki - smaczne , można je sobie ssać i ssać bo dość długo się rozpuszczają Przeznaczone są "po treningu". Ogólnie szału nie ma.Powergym Powerbomb - płyn , przed treningiem , kopa nie daje ale faktycznie wzmaga koncentrację. Smak akceptowalny.FA Nutrition - Vitarade - są 3 żele oznakowane kolorami i cyferkami dla ułatwienia którego kiedy używać , , używałem raz - dostałem jako pakiet startowy i jechało mi się na nich wyjątkowo dobrze. Smaczne , łatwo je otworzyć i można spokojnie wycisnąć jedną ręką , duże.PowerGel z Powerbar - bardzo wodniste , bardzo lepiące się się do rąk do kiery i do wszystkiego , farbują ciuchy , mają chemiczny posmak ale chyba dają największego i najszybciej ze wszystkich kopa energetycznego. PowerBar ma też bardzo dobre , duże batony. Niestety jest to chyba najdroższa opcja jaką stosowałem,Optonia z Decathlonu - jedyny plus to cena , nic poza. Wolę zjeść drożdżówkę.(która to swoją drogą jest najlepszym wg mnie źródłem energii na długie trasy )DextroEnergy z kofeiną- kupiłem na próbę na Michałkach. Bardzo wodniste , nawet smaczne. Dają dobrze wyważoną dawkę energii bez nadmiernego mentalnego pobudzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Od siebie dodam: Ale - delikatne, neutralne smaki o konsystencji kisielu. Łatwo otworzyć i łatwo wycisnąć. Waga około 50g. Kosztują około 6 zł. Sponser - zasadniczo gęste, słodkie w bardzo wygodnej tubce. Mój typ w kategorii w łatwości spożywania. Producent szczycić się informacją: "bez konserwantów, bez sztucznych substancji słodzących i sztucznych barwników". Tubka 70g. Koszt 9 zł. PowerBar - testowałem wodniste i gęste. Zgadzam się z tym co napisał zgucior ale nie miałem problem z lepieniem się SiS - delikatne, neutralne smaki o konsystencji kisielu (jak Ale). Właściwie to są bardzo podobne. Nutrend - mój żołądek miałem problemy z ENDUROSNACK. Innych nie testowałem. Squeezy Energy Gel - mam identyczne spostrzeżenia jak zgucior. Szczególnie przypadł mi do gustu Squeezy Drink Gel - żel nie wymagający popijania w formie płynnej, który idealnie sprawdzał się w czasie upalnych wyścigów. ISOSTAR żel energetyczny - mus owocowy. Mój żołądek ma z nim problem w czasie intensywnego wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 OLIMP Fire Start - czas działania wg producenta niby 3 godziny, skuteczny, brałem ok 30 min. przed startem czy treningiem. Obrzydliwie słodki jak to żel ale wystarczy popić wodą czy czymś tam i po chwili zapominamy jak smakował. Brak jakichkolwiek problemów żołądkowych choć na każdego może działać inaczej. Cena 6 albo 7 zł na pasażowej wysepce dla koksów w centrum handlowym. Pewnie da się kupić taniej. Ja stosuję bez obawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.