Skocz do zawartości

[licznik] nowy licznik na mrozy - jaki?

DIYaudioPawelS

Rekomendowane odpowiedzi

witam ;)

od ok 2 lat mam tani licznik kross as 880

jest to moj pierwszy licznik (prezent urodzinowy od dziewczyny ;) ) wiec nie wiedzialem czego bede potrzebowal

podczas uzywania dowiedzialem sie czego mi w nim brakuje

- podswietlenie

- pomiar temperatury by sie przydal 

- najwazniejsze - zeby dzialal poprawnie w ujemnych temperaturach!

jezdze caly rok codziennie rowerem, i niestety widac wyraznie jak zima elektronika jest baaardzo opozniona

tak wiec czy mozecie polecic sprawdzone, solidne i niezawodne liczniki rowerowe, ktore sa przystosowane do pracy w mrozach?

oczywiscie im taniej tym lepiej (wiem ze 50zl nie wystarczy)

Sigma 1609 (nowszy odpowiednik 16.12) do -10 działa OK, później przełączanie funkcji i inne trwa dłużej. Ale dystans i prędkość liczy dobrze.
cena OK, funkcje OK

najnizsza temperatura w jakiej jezdzilem to ok -15*C (przynajmniej to pamietam) 

poczekamy na inne propozycje. jak nic sie nie pojawi to moze po wyplacie kupie ;)

• 1 miesiąc temu...

Nie znam licznika z podświetleniem na stałe, przecież to żre baterię na potęgę!
a po co mi takie podswietlenie?

mam ulamek sekundy zeby spojzec na licznik i nie mam wtedy czasu na klikanie jakiegos przycisku zeby wlaczyc podswietlenie!

a ze teraz coraz wczesniej robi sie ciemno to ciagle podswetlenie by sie przydalo :(

To prawda. Na mrozie każdy wyświetlacz działa z opóźnieniem a po osiągnięciu MINUS 25 w ogóle przestaje wyświetlać przy czym elektronika nadal działa.

Wniosek... należy zrobić ogrzewanie do licznika a jeśli chcesz jeszcze odczytywać w nocy to robisz oświetlenie diodowe w formie lampki nocnej.

• 1 miesiąc temu...

mrozow w tym roku jeszcze nie bylo, ale w okolicy zera i nieco ponizej licznik dziala nadal bardzo dobrze ;)

ta sigma ma dla mnie jedna wielka wade!

wkurza mnie to, ze za kazdym razem resetuja sie ustawienia licznika i zaczyna mi pokazywac inna pozycje niz wybralem!

po kazdym postoju musze szukac opcji ktora mnie interesuje :(

nawet tanszy kross pokazywal ciagle to co mialem wybrane :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...