DIYaudioPawelS Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 witam od ok 2 lat mam tani licznik kross as 880 jest to moj pierwszy licznik (prezent urodzinowy od dziewczyny ) wiec nie wiedzialem czego bede potrzebowal podczas uzywania dowiedzialem sie czego mi w nim brakuje - podswietlenie - pomiar temperatury by sie przydal - najwazniejsze - zeby dzialal poprawnie w ujemnych temperaturach! jezdze caly rok codziennie rowerem, i niestety widac wyraznie jak zima elektronika jest baaardzo opozniona tak wiec czy mozecie polecic sprawdzone, solidne i niezawodne liczniki rowerowe, ktore sa przystosowane do pracy w mrozach? oczywiscie im taniej tym lepiej (wiem ze 50zl nie wystarczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Ja używam sigma 12.12 i w tamtą zimę normalnie działał bez najmniejszego problemu (chociaż nie wiem czy można używać w mrozy). Ma temperaturę ale brakuje podświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Sigma 1609 (nowszy odpowiednik 16.12) do -10 działa OK, później przełączanie funkcji i inne trwa dłużej. Ale dystans i prędkość liczy dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Sigma 1609 (nowszy odpowiednik 16.12) do -10 działa OK, później przełączanie funkcji i inne trwa dłużej. Ale dystans i prędkość liczy dobrze. cena OK, funkcje OKnajnizsza temperatura w jakiej jezdzilem to ok -15*C (przynajmniej to pamietam) poczekamy na inne propozycje. jak nic sie nie pojawi to moze po wyplacie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 16.12, nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2015 kupilem sigme 16.12 i troche sie zawiodlem myslalem ze podswietlenie bedzie dzialalo ciagle a nie tylko 2s po wcisnieciu guzika :/ da sie to jakos wlaczyc na stale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Nie ma takiej możliwości , ta funkcja działa tylko chwilowo ze względu na oszczędność baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Nie znam licznika z podświetleniem na stałe, przecież to żre baterię na potęgę! A Sigma 16.12 to najlepsze co mogłeś kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Stałe podświetlenia mają Garminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Tyle tylko, że Garminy ciężko nazwać licznikami... Licznik to prosta maszynka, sensor na kole i liczenie. Garminy to GPSy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Nie znam licznika z podświetleniem na stałe, przecież to żre baterię na potęgę! a po co mi takie podswietlenie?mam ulamek sekundy zeby spojzec na licznik i nie mam wtedy czasu na klikanie jakiegos przycisku zeby wlaczyc podswietlenie! a ze teraz coraz wczesniej robi sie ciemno to ciagle podswetlenie by sie przydalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Kolega nie podał górnej granicy cenowej, więc polecam http://www.e-azymut.pl/seria-rowerowa-edge/659-edge-1000.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 szczerze watpie aby taki "smartfon" dzialal poprawnie na mrozie! nawet prosta nokia dziala wyraznie wolniej jak sie ja ochlodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekslon Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Wolniej nie działa urządzenie tylko wyświetlacz. Ciekłe kryształy w LCD, mówiąc oględnie, stają się leniwe na mrozie (gęstnieją jak olej w amorze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 To prawda. Na mrozie każdy wyświetlacz działa z opóźnieniem a po osiągnięciu MINUS 25 w ogóle przestaje wyświetlać przy czym elektronika nadal działa. Wniosek... należy zrobić ogrzewanie do licznika a jeśli chcesz jeszcze odczytywać w nocy to robisz oświetlenie diodowe w formie lampki nocnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 mrozow w tym roku jeszcze nie bylo, ale w okolicy zera i nieco ponizej licznik dziala nadal bardzo dobrze ta sigma ma dla mnie jedna wielka wade! wkurza mnie to, ze za kazdym razem resetuja sie ustawienia licznika i zaczyna mi pokazywac inna pozycje niz wybralem! po kazdym postoju musze szukac opcji ktora mnie interesuje nawet tanszy kross pokazywal ciagle to co mialem wybrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.