Skocz do zawartości

[przerzutka] przerzutka tylnia

virussek

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadałem Acere 2003 i Alivio 2005 i z tych dwóch zdecydowanie Alivio.

pare razy wózek wykrzywiłem

Dziwna sprawa mi się to nie zdarzyło, jedynie co skrzywiłem to hak ale to nie ma nic wspólnego z przerzutką. W acerze raz skrzywiłem wózek bo miałem bardzo krótki łańcuch i włożyłem na 3x1 przez pomyłkę.

Ja mam teraz Alivio z 2005 roku model rd-mc20 z małym kółkiem i sprawuje się świetnie. Acere miałem z 2003 i po prostu to co ralf mówi duże kółko i luzy 1,5 cm na boki - ja tak miałem. Według cen w sklepach Acera jest po 54 zł, a Alivio 2005 za 63 zł to lepiej dopłacić i mieć Alivio.

zasadniczo lepsze Alivio ale w sezonie 2006 shimano wypuściło nowy model alivio który ma już duże kółeczka i wygląda prawie jak Acera i chyba nie ma większej różnicy w pracy obu przerzutek... jak juz masz kupić to bierz Alivio 2005 lub starsze :)

nowy model alivio z dużymi kółeczkami ;) widziałeś alivio na 2006?

rdm410l_alivio_productpic.jpg

Jak brac to oczywiscie Alivio :D

Polecam Alivio. jest przede wszystkim wyższe grupowo, a ponadto mocniejsze. Jeżeli jednak skaczesz, to polecałbym Deore zwykłą albo Shimano Sorę na krótkim wózku. Świetnie się nadaje do skakania. A jeżeli jeździsz, zastanów się nad którąś z przerzutek tylnych SRAM. Sam jeżdzę na modelu 4.0 z 2004 roku. Nie ma żadnych luzów i daje się łatwo regulować. Tegoroczne "czwóreczki" są jeszcze lepsze, i chyba są do woboru dwie długości wózka. (O ile pamiętam).

A to przepraszam w takim razie -moja wina :) Wiele osob wybiera sore do rowerow typu dirt czy cos takiego (nie znam sie tak dokladnie na typach rowerkow do skakania :D ) Ogolnie do skakania na rowerze :D pozdro

Sora ma tylko krotki wozek ,bo to szosowka jest :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...