poliglota Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. Proszę mi powiedzieć jak wygląda kompatybilność pomiędzy różnymi modelami Avida. Mam na myśli łączenie klamek,zacisków i przewodów z różnych modeli (okazje zakupowe). Chciałem zakupić różne komponenty i złożyć komplet nieco lepszy niż oryginał. Może macie jakieś sugestie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Rożnie, generalnie każde elixiry można ze sobą łączyć. Jak klamka z jednego modelu jest 2 tłoczkowa i zacisk z innego tez jest 2 tłoczkowy na 99% będzie ok. Można zamieniać klamki X0 z Elixirami i odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Czyli klamki jednotloczkowej nie zamontuje do zacisku 2 tloczkowego? Czy będzie niedostateczna siła hamowania. Mam okazję kupić kilka wariantów samych zacisków bez reszty. Obecnie posiadam zestaw elixir 3 i nie wiem czy ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Klamka bez względu na hamulec ma jeden tłoczek. Standardowe zaciski hamulców rowerowych maja dwa, niewiele hamulców do cięższych zastosowań cztery. Chcesz złożyć cos lepszego niż oryginał? Lepszego pod jakim względem? Jesli chcesz bardzo dobre avidy kup guide, wersja rsc. Kupowanie hamulców na części nie jest pod żadnym względem opłacalne ekonomicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi