darek_si Napisano 22 Września 2015 Napisano 22 Września 2015 Hej, prosiłbym o przyblizoną wycenę tego sprzętu, nie wiem czy warto sprzedawać całość czy na części. Rama: Azonic Saber 17" skok 150mm 2006r, mikro pęknięcie na wahaczu na elemencie cnc (wada fabryczna) Damper: Manitou Radium R 2009r, stan praktycznie idealny, błota nie widział Amortyzator: Marzocchi Drop Off IV 150mm 2004r, kąpiel olejowa, asysta powietrzna Koła: obręcze Vuelta Rodi DH, piasty Novatec, szprychy Mach1 Opony: Schwalbe Smart Sam / Black Jack Hamulec przód: Shimano SLX BR-M655, tarcza 8" Hayes Hamulec tył: Accent Freezer + klamka Sram 9.0, tarcza 8" hayes Sztyca: FUNN Freeride Mostek: FUNN Serial Rippa Kierownica: Kona DH Primo 660mm, 31.8 Siodełko: No Name Korby: Shimano Alivio 32H + rockring Prodigy Pedała: Platformy Przerzutka tył: Shimano Deore Manetka: Shimano Alivio Sprzęt jest w dobrym stanie jak na swój wiek, pęknięcie od trzech lat nie powiększa się, amortyzator nie cieknie, trzyma ciśnienie, tył również trzyma dobrze ciśnienie. Brak luzów na wahaczu. Koło tył jest trochę zcentrowane. Na zdjęciu są inne opony. Dzięki.
Wooyek Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Zawsze bardziej opłaca się na części. Pytanie tylko, czy za 200-400 zł różnicy (w tym przypadku) chce Ci się pracować dodatkowe kilka-kilkanaście godzin: rozbiórka, czyszczenie, zdjęcia i ich obróbka, pisanie opisów aukcji, odpowiadanie na maile z głupimi pytaniami, pakowanie przesyłek i bieganie na pocztę, wszystko 15-20 razy zamiast raz. O wycenie możesz poczytać tu: http://www.1enduro.pl/rower-uzywany-czesc-4-wycena/ Jeśli chodzi o Twojego Azonica, to nie policzyłem wartości opisaną wyżej metodą. Nie chce mi się, bo to czasochłonne - choć bardzo skuteczne. Więc jeśli chcesz porządnie, to nikt tego za Ciebie nie zrobi. Na oko celowałbym w okolice 1600-1800 zł w całości. Jak się postarasz, to sprzedając na części może zbliżysz się do 2000 zł. Ale sądząc po zdjęciu z komórki zrobionym na korytarzu, to czarno to widzę...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.