Skocz do zawartości

[Przerzutka] Sram x9 - długi wózek (2x10)

robertos102

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Nie wiedziałem do jakiego działu wstawić moje zapytanie. Mam nadzieję, że chyba ten będzie odpowiedni. Jeżeli jest jednak inaczej to proszę moda o przeniesienie do odpowiedniego.
I teraz do meritum :)
Podczas jazdy tylny napęd x9 pracuje idealnie ( 2x10), szybko i precyzyjnie. Jednak po każdorazowym myciu łańcucha ( rozpinam,szejkuje,smaruje i na rower z powrotem) muszę praktycznie zawsze delikatnie wyregulować przerzutkę,żeby pracowała tak idealnie jak przed myciem.
W drugim rowerze mam XT (3x10)i tu po takim samym myciu łańcucha takich problemów nie ma. Wcześniej miałem SLX (3x10) i też nie trzeba było regulować.
Czym to idzie, że xt,slx nie trzeba regulować po każdorazowym rozpięciu i umyciu łańcucha a x9 prawie za każdym razem przy takiej samej technice mycia??
pozdrawiam
R/

p.s. Jeszcze jedno na koniec. Sram gx (2x10) to bardziej odpowiednik Sram'a x7 czy x9 ??

• Mod Team
Napisano

Ciężko powiedzieć co jest powodem, ja w swoim x9 odpinałem linkę i jak zakręcałem i nie musiałem regulować. Po każdorazowym wyjęciu koła może się taki problem pojawić choć nie powinien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...