Chrzanof Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Cześć, Czy ktoś może wie gdzie w Warszawie (i ew. okolicach) można wykorzystać pełny potencjał roweru MTB ? z góry dzięki.
Chrzanof Napisano 21 Września 2015 Autor Napisano 21 Września 2015 może inaczej, gdzie można fajne pośmigać na mtb ?
kamfan Napisano 22 Września 2015 Napisano 22 Września 2015 To jeszcze inaczej, coś co najbardziej przypomina MTB (a raczej XC) to WAT i Kampinos (w szczególności kampinoski szczebel - go mogę faktycznie polecić). W Google bez problemu znajdziesz dokładne lokalizacje. Oprócz tego wszystkie laski w okolicach Warszawy, ale tyłka to nie urywa
OldXCRider Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Siema, tak jak przedmowca mowil, Kampinos jest w okolicy najciekawszym miejscem gdzie mozna w kilku procentach poczuc MTB. Szczebel jest ok, choc jest sporo innych fajnych miejsc w kampinosie.Warto odwiedzic tzw. gorke miejska na lewo od osiedla dabrowa kolo lomianek.Za sierakowem na zachod w strone palmir jest przyjemny singiel.Polecam strave, zaloguj sie i mozesz wyznaczac trasy wg tzw heat maps, czyli sladow innych uzytkownikow. Pozniej na apce na komorce mozesz wlaczyc sobie trase i wg niej jechac. Bardzo pomocna sprawa, szczegolnie jak jedziesz w nowe miejsca.
kamfan Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 To działa tylko w premium, bo nie widzę w darmowej wersji? Swoją drogą świetna sprawa!!! Jak byłem na Islandii i w Gruzji to nie wiedziałem, gdzie znajdują się te świetne single po których "biura turystyczne" organizują wyprawy a teraz to wszystko widzę Mega powód, żeby kupić PREMIUM
bobiik Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Zależy co kto pojmuje pod terminem Mtb. Wiadomo że w Warszawie Gôr nie ma ;-) Zostaje mniej lub więcej wymagajacy teren gdzie będziemy mieli frajdę z jazdy. Oprocz wspomnianego Kampinosu ,ktory daje wiele mozliwosci i mozna sie tam ujechać,choćby wlasnie Szczebel lub zbaczajac z czerwonego szlaku gdzie jest super interwalowa sekcja (niestety nie potrafie określić polozenia tego miejsca nie bedac na miejscu ;-) ). Opròcz KPN jest teź Mpk. Jest tam parę ciekawych fragmentów np na Czarnym szlaku Mtb. Oczywicie w okolicach jest też Las Chotomowski.....Jak Ktoś chce to mozna znaleźć coś ineresujacego.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Września 2015 Mod Team Napisano 25 Września 2015 Skarpa Wiślana od Ursynowa po Górę Kalwarię ( dla łowców trudniejszych podjazdów ) i Las Kabacki po drodze do Lasów Chojnowskich.
cezary_ac Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Ja polecam z całego serca trasę XC na WAT'cie, można się wyżyć na fajnie przygotowanych pętlach i potrenować technikę. w celach poglądowych polecam obejrzeć filmik z trasy :
Gość Napisano 26 Września 2015 Napisano 26 Września 2015 A ta trasa nadal tam jest? Czytałem coś kiedyś że mają likwidować itd
Voodka Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Wykopuję temat, ale będąc "Waciakiem" musiałem odpowiedzieć Tak, trasa wciąż jest i nie ma żadnych planów likwidacji. Co więcej, cały czas jest rozwijana i na bieżąco sprzątana etc. Swoją drogą za jakieś 2 tygodnie planujemy duże grabienie liści, więc będzie można w bezpieczniejszych warunkach śmigać jeszcze jakiś czas
lesieque Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Jest osobny wątek dotyczący zarówno tras w okolicach Warszawy jak i osobny wątek dotyczący trasy na wacie. Tomek możesz tam wrzucać jakieś info od trenera co do grabienia i tak dalej, bo mi nie zawsze po drodze na forum
det13 Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Polecam Wieliszewską Trasę Crossową niedaleko Legionowa (dobry dojazd SKM - stacja Michałów-Reginów). Runka o długości ok. 12,5 km. Więcej można o trasie poczytać w necie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.