Skocz do zawartości

[MTB] Jakie trasy w warszawie?

Chrzanof

Rekomendowane odpowiedzi

To jeszcze inaczej, coś co najbardziej przypomina MTB (a raczej XC) to WAT i Kampinos (w szczególności kampinoski szczebel - go mogę faktycznie polecić). W Google bez problemu znajdziesz dokładne lokalizacje.

Oprócz tego wszystkie laski w okolicach Warszawy, ale tyłka to nie urywa :P

Siema,

tak jak przedmowca mowil, Kampinos jest w okolicy najciekawszym miejscem gdzie mozna w kilku procentach poczuc MTB. Szczebel jest ok, choc jest sporo innych fajnych miejsc w kampinosie.Warto odwiedzic tzw. gorke miejska na lewo od osiedla dabrowa kolo lomianek.

Za sierakowem na zachod w strone palmir jest przyjemny singiel.

Polecam strave, zaloguj sie i mozesz wyznaczac trasy wg tzw heat maps, czyli sladow innych uzytkownikow. Pozniej na apce na komorce mozesz wlaczyc sobie trase i wg niej jechac. Bardzo pomocna sprawa, szczegolnie jak jedziesz w nowe miejsca.

To działa tylko w premium, bo nie widzę w darmowej wersji?

Swoją drogą świetna sprawa!!! Jak byłem na Islandii i w Gruzji to nie wiedziałem, gdzie znajdują się te świetne single po których "biura turystyczne" organizują wyprawy a teraz to wszystko widzę :) Mega powód, żeby kupić PREMIUM

Zależy co kto pojmuje pod terminem Mtb. Wiadomo że w Warszawie Gôr nie ma ;-) Zostaje mniej lub więcej wymagajacy teren gdzie będziemy mieli frajdę z jazdy. Oprocz wspomnianego Kampinosu ,ktory daje wiele mozliwosci i mozna sie tam ujechać,choćby wlasnie Szczebel lub zbaczajac z czerwonego szlaku gdzie jest super interwalowa sekcja (niestety nie potrafie określić polozenia tego miejsca nie bedac na miejscu ;-) ). Opròcz KPN jest teź Mpk. Jest tam parę ciekawych fragmentów np na Czarnym szlaku Mtb. Oczywicie w okolicach jest też Las Chotomowski.....Jak Ktoś chce to mozna znaleźć coś ineresujacego.

• 1 miesiąc temu...

Wykopuję temat, ale będąc "Waciakiem" musiałem odpowiedzieć :D
Tak, trasa wciąż jest i nie ma żadnych planów likwidacji. Co więcej, cały czas jest rozwijana i na bieżąco sprzątana etc. 
Swoją drogą za jakieś 2 tygodnie planujemy duże grabienie liści, więc będzie można w bezpieczniejszych warunkach śmigać jeszcze jakiś czas  :thumbsup:

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...