benius Napisano 21 Września 2015 Udostępnij Napisano 21 Września 2015 (edytowane) Witam poszukuje sprawdzonego serwisu w Wawie (najlepiej Wola lub Bemowo), ktory robi serwis rowerowi Specialized, ktory jezdzi w maratonach MTB i ktore ma raczej dobre czesci ze sredniej polki (Deore, Deore XT, Sram) po przelozeniu hamulcow deore xt m785 z innego roweru na moj, w sobote podczas zjazdu na maratonie w Polanicy, klamka tylnego hamulca zaczela sie glebiej zapadać ( nie calkiem) i stracilem 80 % mocy, wczeniej podczas jazdy oba hamulce niemilosiernia wyły przy jezdzie z góry wspomne ze to nowe tarcze sm rt 86 i jakies klocki RWD, na ostrym 10 minutowym zjezdzie wyją i slychac mnie na 2 km, na plaskim nie wyja, ale slychac jak trą mocno o tarcze przy hamowaniu tarcze są nowiutkie, klocki tez, przejechane 200 km w lesie i 100 w miescie przy zerowej wilgoci i nie zostaly niczym zalane itd widac ciemne rysy na tarczy, co oczywiscie nie musi niz znaczyc dziwne ze na klpckach juz widac 0,5 mm zuzycia Tomek Edytowane 21 Września 2015 przez benius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 21 Września 2015 Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Pewnie tylko zagotowałeś, jak hamują po schłodzeniu to jest ok. A metaliczne klocki zawsze słychać, nie będzie już tak cicho jak na organikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benius Napisano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2015 witam ale od tego momentu obie klamki jakies glebiej schodza i jakby troche slabiej to hamuje mialem jzu wiele metalikow i zawsze to jakos ciszej chodzilo, nie mowiac o kulturze pracy:) pytanie o serwis aktualne bo co do napedu tez mam uwagi T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Mnie to wygląda na przegrzanie układu, dziwne tylko że na takich klockach jak RWD takie rzeczy się dzieją, miałem wiele metalików, jeżdżę po górach i nigdy nie przegrzałem hamulca. Czarne plamy na tarczach to efekt wysokiej temperatury, błota i długotrwałego hamowania, po jakimś czasie gdy pojeździsz po mniej wymagającym terenie to ustąpi Nie wiem jak hamują RWD, ale Clarksy po mocnym rozgrzaniu wyły strasznie Skupiłbym się na przelaniu hamulców i sprawdzeniu jak tłoki pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benius Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 witam dzieki wielkie MartinH za odpowiedz chlopak z serwisu mowil tez ze prawdopodobnie przepaliliem hamulec i ustalilismy ze przelejemy je i odpowietrzymy mowil ze plyn byl strasznie czarny i brudny wiec chyba bylo warto, one juz troche pojezdzily chociaz tylko po miescie na innym rowerze po plaskim i to byl pierwszy raz po przelozeniu na gorala jak je wzialem na maratom w polanicy od razu, wiec pewnie dlatego tego nie wytrzymały wiec je potestuje na nastepnym maratonie dzieki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Jeśli chodzi o serwis, to bardzo profesjonalny wydaje mi się Bicykleta - ul. Styki 11a. Byłem u nich w tygodniu, w zasadzie tylko porozmawiać o wymianie napędu, ale muszę przyznać, że widać profesjonalizm na pierwszy rzut oka. Robiłem też serwis widelca w AirBike Shimano Service Center - Dereniowa 6 - nie mam żadnych zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Serwis Bajka Stefana Dembego 3 Warszawa. Spotkasz tam wyjątkowego mechanika i specjalistę od wszystkiego co sie wiąże z rowerami. Człowiek znany w całej Polsce. Poczytaj blog punkxtr, zrozumiesz dlaczego tak go nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Teraz strona to nieoceniam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benius Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 wasze typy są daleko ode mnie ((daleka Wola), ale prawdopodobnie sie skuszę, zbyt duzo czasu juz stracilem na to zeby te halumulce nie piszczaly, chociaz są nowe, czyste, nie dojechane itd itd jest sens,lub inaczej czy mozna uzywac kolckow zywicznych shimano F01a do tarcz RT - 86 w technologi Ice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Można i jak lubisz żywiczne to jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi