Skocz do zawartości

[rama] Wheeler hornet 30 w bardzo niskiej cenie.

sneick

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Otóż chce zacząć przygodę z rowerami mtb, więc czas złożyć rower troche lepszy niż z sieciówi. :D Więc pomyślałem o rowerze z ramą amortyzowaną i napędem 3x10 (w 1x11 się nie mieszam) i przeglądając allegro znalazłem nową ramę za zbyt niską cenę 100 zł :ohttp://allegro.pl/rama-mtb-full-wheeler-hornet-30-i5680459404.html

I moje pytanie brzmi dlaczego jest taka tania ? W informacjach jest, że jest trochę obita i widzę że brakuje górnego wahacza, ale to nie jest chyba powód żeby była taka tania. Więc wypowiedzcie się na ten temat. ;)

Napisano

i widzę że brakuje górnego wahacza, ale to nie jest chyba powód żeby była taka tania

To jest podstawowy powód dla którego jest taka tania ...  

Zastanów się ... skąd weźmiesz brakujące elementy zawieszenia ?

Pozdrawiam

Napisano

Bez górnego wahacza to ta rama nadaje się do sprzedaży na skup złomu aluminiowego :) Skąd chcesz wziąć taki wahacz? Jeżeli masz możliwość dokupienia wahacza to ok. W przeciwnym razie ta rama jest warta tyle ile można za nią dostać na skupie na kg. 

Napisano

:)

Do rowerów tego typu ewentualnie da się kupić łożyska i śruby do zawieszenia ...

Elementy zawieszenia to tylko oryginalne i dokładnie z tego samego modelu (włącznie z rocznikiem ramy).

Nowe jak są dostępne to są kosmicznie drogie a używane :) nie tańsze i nie zawsze w stanie w jakim byś chciał je kupić .

Jak masz sprawne zawieszenie w ramie to masz sprawna ramę i nikt raczej tego nie rozbierze żeby sprzedać poszczególne elementy ...

Jak masz skrzywiony czy złamany wahacz to masz ramę która generalnie nadaje się na szrot ... chyba ze dopisze ci szczęście i kupisz druga uszkodzoną w inny sposób.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...