Rammzes Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Cześć, czy ktoś z Was wie gdzie znaleźć informację z jakim ciśnieniem powinniem być napompowany tylny amortyzator Manitou Radium? Ktoś w ogóle z Was posiada ten amor? Czerwone pokrętło odpowiedzialne za zamykanie powinno się kręcić dookoła (lecz tylko w lewo - próbując kręcić w prawo się blokuje) ? W moim tak jest i nie bardzo wiem czemu. I jeszcze jedno, do czego służy to niebieskie pokrętło? Obracąc je nie widzę różnicy w pracy amortuzatora. Pozdrawiam, serdecznie Cytuj
SlezaFanatic Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 czy ktoś z Was wie gdzie znaleźć informację z jakim ciśnieniem powinniem być napompowany tylny amortyzator Manitou Radium? Ciśnienie zależy od rodzaju zawieszenia i jego konstrukcji . Trzeba dobrać eksperymentalnie . Cytuj
tobo Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Dźwignia kręci się i to jest normalne. Pokrętło służy do regulacji szybkości rozprostu amortyzatora (rebound) Cytuj
Rammzes Napisano 20 Września 2015 Autor Napisano 20 Września 2015 Hmmm... A czy macie domysły czemu mój amortyzator działa zaledwie na jakiś 1 cm? Ciśnienie próbowałem wpompowywać różne, a efektów nie widać niestety. Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 20 Września 2015 Mod Team Napisano 20 Września 2015 Ugina się na 1 cm niezależnie od tego jaką siłę przyłożysz ? Nawet po spuszczaniu powietrza? Wahacza nic nie blokuje? Jaka to rama? Jeśli wszystko mechanicznie jest OK, to tłumik wymaga natychmiastowej naprawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi