Skocz do zawartości

Nowa kaseta Shimano HG50 nie działa z nowym KMC X9

xnimac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

kupiłem ostatnio nową kasetę Shimano HG50 w komplecie z łańcuchem KMC X9. Wszystko ładnie założone i lipa, bo przeskakuje jak cholera - mocniejsze naciśnięcie na pedały i już trzask. Myślałem, że może za długi łańcuch, więc skróciłem, ale dalej nic z tego. Założyłem stary łańcuch - Shimano Deore HG53 - o przebiegu około 8 tysięcy i wszystko cacy. W czym  tkwi problem?

Kaseta pod 9 przełożeń, nowy łańcuch pod 9, stary pod 9. Kaseta dobrze dokręcona, długość łańcucha raczej dobrze dobrana. Kaseta była oryginalnie zapakowana, więc na 100% jest nieużywana, łańcuch był kupiłem zapakowany tylko w folię, ale bez wątpienia wyglądał na nowy. Korba ma przejechane ok 6 tyś km, jest w dobrym stanie, a przeskakiwanie na pewno występuje na kasecie. 

Z góry dzięki

Napisano

O ile wszystko jest zainstalowane poprawnie, wyregulowane i masz prosty hak przerzutki, nie ma możliwości, aby łańcuch w jakikolwiek sposób przeskakiwał. Może to bębenek piasty, albo jednak korba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...