reabook Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Cześć, z początku pozwolę sobie na małą dygresję. Wiem, że XCT to nie jest prawdziwy amortyzator, a odbijacz i nie mogę od niego wymagać zbyt dużo. Nie jest mi potrzebny jakiś lepszy, gdyż mało jeżdżę typowo terenowo, a wydawanie 800-1100 zł na coś w miarę dobrego byłoby dla mnie dużym obciążeniem. Mam problem z piszczeniem (chyba) uszczelek w czasie ruszania się. Problem towarzyszy mi prawie od zakupu roweru. Kupiłem specjalny środek do czyszczenia i smarowania amortyzator, jednak poza czyszczeniem nie daje on nic. Ostatnio wpadłem jeszcze na pomysł, aby wetrzeć nieco gęstego smaru do łańcucha w golenie. Pomogło to nieco, ale nadal nie jest dobrze. Mogę coś z tym zrobić, czy XCT'ki już tak mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Rozebrać i zrobić serwis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Pierwsze co, to byś mógł wziąć i samodzielnie go rozkręcić. Amorek jest na tyle prosty w budowie że myślę, spokojnie dał byś sobie rade. ściągnij dolne lagi od amorka (dolna obudowa co trzyma koło i hamulce) potem wyczyść dobrze uszczelki i tuleje od środka. Jesli nie masz oryginalnego smaru do amorków to najlepiej jakbyś tam dał rzadszego smaru, szczególnie pod uszczelki. Jeśli dalej ci będzie piszczeć to znaczy że problemy są trochę głębiej, tzn popychacz/sprężyna Edytowane 20 Września 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reabook Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Jakiego smaru powinienem użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Podaj adres na PW to wysle ci próbkę 10 gram co sobie go przeserwisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi