urb Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Witam na forum Kupiłem niedawno rower szosowy haibike challenge sl. Rower ma ramę z karbonu. Po przejechaniu ok. 100km zorientowałem się, że wewnątrz ramy coś się "przesypuje". Podczas podnoszenia i obracania roweru w górnej rurze ramy słychać dzwięk jakby przesypywał się w niej piasek. Wyjąłem sztycę mając nadzieję, że wysypię ten "piasek", ale od strony sztycy górna rura jest zaślepiona. Pewnie od strony widelca jest tak samo ale nie chciałem go wyciągać ze względu na łożyska itd. W związku z tym mam pytanie co to może być za piasek? Jakiś naddatek karbonu który odkleił się w wyniku wibracji ( w parę małych dziurek wiechałem po drodze )? Jakieś uszkodzenie?
radziuGD Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Jeśli rower kupiłeś nowy to odwieź sprzedawcę/serwis gwarancyjny. Jak kupiłeś używany to leć na policje i mów, że jeśli to w środku to koks, to on już tam był jak kupowałeś rower.
Root Admin Mieciu Napisano 20 Września 2015 Root Admin Napisano 20 Września 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.