Skocz do zawartości

[rama] Head x-rubi 4 vs accent peak 29

homzal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów. Pytanie jak w tytule. Którą z tych ram proponowali byście zakupić? Cena bardzo zbliżona, waga też. Słyszałem o sporych niedoróbkach w ramach peak29 to też head wydaje mi się całkiem atrakcyjny. 

PS. Rower będzie składany na sztywnym widelcu.

Napisano

Na Peaku wyjdzie rower bardziej sportowy, zwrotniejszy, wymuszający pedałowanie z wyższą kadencją, zrywniejszy, rama efektywnie dająca trochę bardziej wyciągniętą pozycję niż Head, zastanów się czego oczekujesz od roweru .

Napisano

hmm na rowerze jeżdżę mniej więcej tak: 30%asfalt, 50% ścieżki, 20%  bardziej wymagający teren. Plus jeden wyjazd na górskie szlaki w roku. Ścigać się nie ścigałem(jeszcze ;) )   Obecnie mam koła 26 + uginadło 100mm a planuje się przesiąść na coś z większymi obręczami i do tego sztywny przód.  Rama accent wydaje mi się bardzo ciekawa ale słyszałem o licznych niedoróbkach i wątpliwej wytrzymałości. A przy mojej wadze 95kg wytrzymałość jest priorytetem. I pytanie czy rama heada mi to zapewni o_O ?

Napisano

Hmm brak opinii zawsze daje większe nadzieje od opinii negatywnych :D

PS. Marzeniem była by rama troche z innej beczki. Kross bigwheel ale od paru lat nie do dostania :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...