Wawrus Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 1) Mam ramę accent m003 17,5".W katalogu podaja że 19,5" waży 1,85kg.Ile może ważyć 17,5"? 2) Jakie zestawienie bedzie lżejsze? mniejsza rama np 17'5" i dłuższa sztyca np 400mm czy rama np 19,5" i sztyca krótsza np 350mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 wagowo bardzo podobnie, wiekszy rozmiar ramy to zazwyczaj koło 40-100 g wiecej, dłuższa sztyca tego samego typu to 30-50 g wiecej. Dobierz sobie raczej pod kątem wygody krocza i dł. górnej rury. Na dłuższej bedziesz miał nieco bardziej sportową sylwetkę (jeśli z kroczem bedzie ok), choć równie dobrze można krótszą i dłuższy mostek (ale dłuugi mostek to tez wady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 za mała róznica zeby zwracac na nią uwage wybierz ta na której bedzie sie Tobie lepiej jeździc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 To znaczy ja mam już rower złożony i nie zamierzam w nim zmieniać ani ramy ani sztycy.Pytalem się tylko z ciekawości jaka byłaby różnica gdybym wybrał 19,5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.