MESSIAH Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 WItam serdecznie. jestem tutaj nowy. Mam pytanie odnosnie zakupu roweru na allegro kupiłem taki rower: http://allegro.pl/show_item.php?item=5641572390 Sprzedawca nie wysłał pedałów które są widoczne na zdjęciu twierdząc iż rowery sprzedawane są bez pedałów. Czy faktycznie tak jest? Czxy firma Scott sprzedaje rowery bez pedałów? Jeśli są na zdjęciu a opisie aukcji brak informacni o ich braku to powinienem je otrzymać? Poradźcie co zrobić w takiej sytuacji.
mihalp90 Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Odwołać się do podanej specyfikacji - Wellgo M-21
rzezniol Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Rower jest używany ... więc. Albo sprzedaje rower zgodny ze zdjęciami ... pedały są. Albo sprzedaje rower zgodny ze wskazaną specyfikacją ... tam też są. Nigdzie w aukcji nie widzę wzmianki brak pedałów. Ja bym się uparł że ma dostarczyć pedały, lub obniżyć cenę za towar ... Jak się nie zgodzi dobrym i skutecznym zwyczajem jest założenie sporu na allegro. Pozdrawiam
Przemek1 Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Sprawa jest jasna... Nie było wzmianki, że sprzedaje rower bez pedałów więc sprzedał Tobie rower niezgodny z podaną przez niego specyfikacją (pedały Wellgo M-21).Ja bym się upierał aby mi je dosłał.
MESSIAH Napisano 18 Września 2015 Autor Napisano 18 Września 2015 Macie Panowie całkowitą racje. Mnie to też zdiwiło iż nie ma pedałów w zestawie. Coraz więcej cwaniaczków zawładnęło allegrem . Napiszę do sprzedawcy w tej kwestii. Nowe pedały podane w specyfikacji to koszt ok 50 zł. A tak nawiasem pisząc to wart jest tej ceny czy przepłacony ten model?
rzezniol Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Został sprzedany w formie licytacji ... Ta forma jest najlepsza jeżeli chodzi o ustalenie realnej ceny przedmiotu. Słowem sprzedał się dokładnie za tyle ile ktoś chciał za niego zapłacić ... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.