Skocz do zawartości

[zakup/opinie] SCOTT Speedster 20 FB

Adik_Kal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuję kupić rower szosowy w kwocie +- 3500 zł, na stronie scotta znalazłem dość ciekawy rower z prostą kierownica, dzięki czemu moja pozycja podczas jazdy będzie bardziej wyprostowana (nie lubie kierownic z tzw. barankiem). Proszę zatem o Wasze opinie, czy warto jest taki rower kupować, czy jest on wart swoich pieniędzy i czy będę odczuwać komfort podczas długich jazd. Pozdrawiam

LINK: http://www.scott.pl/produkt/182/557/rower-speedster-20-fb/

Mam taki z barankiem i jest ok. Model z barankiem jeszcze niedawno dało się kupić za 3500zł, ale teraz to pewnie bardzo mało sztuk zostało

Imho szosa bez baranka nie ma sensu, no ale jak chcesz. pozycja na baranku zdecydowanie bardziej nadaje się do jazdy po asfalcie i od razu masz o wiele mniejsze opory

Ja dość długo się zastanawiałem: szosówka czy fitness ( końcowy dylemat polegał na wyborze między dwoma wersjami Tribana 520). Bałem się, że nie przyzwyczaję się do pochylonej pozycji. W końcu kupiłem szosówkę z barankiem i cieszę się, że właśnie ją wybrałem.

Moim zdaniem fitness ma sens tylko w postaci jaką oferuje nam np. Kross Pulso. Nieco szersze opony, dzięki którym można zjechać z asfaltu na polne czy leśne drogi.

Typowa szosa z prostą kierownicą (taka jak ten Scott) posiada wszystkie wady tradycyjnej, ale nie ma niektórych zalet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...