BizBass Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Witam Szukam następcy Mojego XCT w Giant Rincon. Co powiecie na ten egzemplarz za 175 zł ? http://allegro.pl/show_item.php?item=5672901826 Liczę również na wasze propozycje. Skok amorka 75 mm styl jazdy leciutki teren i miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Tylko że XCT masz pod koło 26" natomiast ten NVX jest pod koła 28" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizBass Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 O kurcze , ale by była wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Porównując XCT do NVX to na jedno kopyto. Nie dostaniesz już dobrego amorka pod hamulce v-brakei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) Nie dostaniesz już dobrego amorka pod hamulce v-brakei Coś tam w miarę przyzwoitego (XCM/XCR) jeszcze znajdziesz ale niestety minimalny skok to 100mm, więc zmieni się geometria ramy. Ja z przymusu mam 100mm zamiast 80mm i jakoś rower daje radę, chociaż mam wrażenie że jest mniej zwrotny... A tak na marginesie pytanie do Activia... nie ma jakiegoś patentu żeby zmniejszyć skok w takim XCM/XCR? Jakaś krótsza sprężyna??? @BizBass - 'zaklamru'j temat bo zaraz go zamkną! Edytowane 17 Września 2015 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) Pewnie że mam krótszą. Zmierz sobie twoją i poszukaj tutaj http://www.activia.sgl.pl/czesci/czesci-zamienne/sprezyny/sprezyny/37 lecz o 2 centymetry krótszą Edytowane 17 Września 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Na amortyzatorze mam napisane SF13-XCM-P-HLO-26-100. Może wiesz jaka tam jest sprężyna i na jaką musiałbym zmienić, żeby skrócić amortyzator o jakieś 2cm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 mam ich z 1000 przez to nie mam czasu tego przeglądać. Musisz podać mi jaki rodzaj wybierasz z mojej strony a ja ci to realizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 OK rozumiem. Jestem laikiem i jak na razie to ściągałem tylko dolne golenie w celu wyczyszczenia i nasmarowania. Rozumiem, że w celu zmiany skoku w XCMie muszę wymienić jedną sprężynę, która znajduje się w ladze z pokrętłem do regulacji naprężenia wstępnego, czyli muszę odkręcić ten korek i ją wyciągnąć w celu pomiaru, a następnie wymiany. Czy tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Od dołu musisz odkręcić śrubke i łącznie ze sprężyną wyciagnąć popychacz. na poychacz między łebkiem a sprężynka negatywną dajesz 2cm podkładke zaś ta długa sprężynę 2 cm krótszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi