jurasek Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...=0entry255202 w tytule tematu funkcjonowały dwa słowa [problem] oraz [gwarancja] 1. Zanim założysz nowy temat : - użyj wyszukiwarki , ilość tematów na forum jest całkiem spora i nieustannie rośnie. Istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty. - jeżeli istnieje temat o tematyce ( rowerze, ramie etc. ) która ciebie interesuje jednak brakuje w nim odpowiedzi na twoje pytanie, to zadaj pytanie w już istniejącym temacie zamiast zakładać nowy - upewnij się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego sprzętu amortyzatora/licznika itp PAMIĘTAJ, ŻE NAZWA TEMATU NIE JEST TWOIM "WIDZIMISIE". MA ONA ZA ZADANIE UŁATWIĆ PÓŹNIEJSZE SZUKANIE SZCZEGÓŁOWYCH ZAGADNIEŃ PRZEZ INNYCH UŻYTKOWNIKÓW. SFORMUŁUJ JĄ W SPOSÓB PRZEJRZYSTY I KONKRETNY, ZAWIERAJĄCY W SOBIE KONKRETNĄ RZECZ O KTÓRĄ PYTASZ :!: Przykład: ŹLE chcę sobie kupić manetki (i dopiero w treści wyjaśniasz jakich szukasz) DOBRZE - [manetki] jakie na 8 biegów do 120zł Sam tytuł nowego tematu powinien składać się z dwóch członów i wyglądać nastepująco : - Najpierw ogólne zaprezentowanie problemu w nawiasie kwadratowym [ ] , np: [korba] - Nastepnie dokładniejszy opis - podanie ceny, stylu jazdy, stanu, itp np: "Race Face Evolve - czy warto kupić za 250zł?". np: [korba] Race Face Evolve - czy warto kupić za 250zł ? Oczywiście zasady te dotyczą głównie tematów technicznych. Wiadomo, że nie zawsze da się zapisać jakiś temat w "Rowerowym forum na max" tak samo, jak w sprzęcie, jednak prosimy o przestrzeganie tego. Poprawnie: -[spd] ritchey comp - problem z regulacją -[sPD] Ritchey Comp - problem z regulacją -[rower] Kona Caldera - proszę o opinie Źle: -jak to wyregulować? -[sPD] RITCHEY COMP - PROBLEM Z REGULACJĄ!!!! -kelly's, giant, author? co lepsze? -kona caldera, brać czy nie? krótkim zdaniem słowa w nazwie tematu zawarte między [ ] sa czytane przez wyszukiwarke po wprowadzeniu słowa problem do szukarki otworzyło sie ok 400 tematów po wprowadzeniu słowa gwarancja otworzyło sie 21 tematów nie musimy byc papiescy ale troche organizacji nie zawadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Tak się składa, że cały czas mam otwarty temat w panelu i tak wyglądał tytuł: - więc było i zgodnie z regulaminem, i temat znalazłaby wyszukiwarka. Założyciel tematu ma 2 posty na koncie i przeczytał regulamin, a dostaje w odpowiedzi "zapoznaj sie z zasadami zakładania tematów" :035: Nie zrażajmy nowych użytkowników do tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 - więc było i zgodnie z regulaminem, i temat znalazłaby wyszukiwarka. wsród innych 400 problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Skoro uważasz, że masz rację to czepiaj się dalej użytkowników którzy zakładają tematy zgodnie z regulaminem - forum zdecydowanie zyska na popularności. Będzie taka miła atmosfera i dział "Technical suport" pewnie się ożywi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 mam takie pytanie techniczne: czy jeden MOD moze zapodac ban-a drugiemu MOD-owi ?? bo nie wiem na co czekac w finale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 mod też człowiek i do swego zdania ma prawo z mojej strony pass na dziś limit czasowy dla forum sie skończył pozdrówko i do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Może :lol: Patrząc od strony technicznej mogę nawet zawiesić własne konto :twisted: Jest jeszcze jedna, najlepsza opcja - ubrać kask i w drogę, właśnie się zbieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 - więc było i zgodnie z regulaminem, i temat znalazłaby wyszukiwarka. Założyciel tematu ma 2 posty na koncie i przeczytał regulamin, a dostaje w odpowiedzi "zapoznaj sie z zasadami zakładania tematów" Nie zrażajmy nowych użytkowników do tego forum A ja się nie zgodzę, bo nazwa tematu na pewno nie była zgodna z regulaminem. W [ ] ma się znaleźć ogólne poruszenie tematu, czyli w tym przypadku powinno być tam słowo [przerzutka]. Dalsza część może brzmieć np. "Urwanie tylnej przerzutki - jak wygląda sprawa gwarancji?" lub "Urwana przerzutka - czy podlega gwarancji?". W obu tych przypadkach temat powinien znaleźć się w dziale "Napęd". Można by jeszcze nazwać temat inaczej: "[gwarancja] czy zostanie uznana przy urwaniu przerzutki tylnej?". I wtedy temat znajduje się w dziale "Rowerowe forum na MAX" Wg mnie ta druga wersja jest tu najodpowiedniejsza Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 hmmmm, ja to bym skromnie proponowal konwersacje przeniesc na PW albo jakies GG. ps. sorry, jezeli sie wtracam, ale chyba szkoda zamulac serwer :028: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 A wg mnie moderatorom z nadmiaru władzy zaczyna się bardzo nudzić i zamiast rozowszechniać i wieść dobrą atmosferę i renomę forum to wolą zamknąć sie chyba na obecnej grupie użytkowników. Panowie rozumiem że trzeba przestrzegac regulaminu ale jeżeli człowiek jest nowy to mod jest od tego aby edytować temat i dać sobie spokóuj. a najlepiej to posłuchajcie @bikerFG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 mam takie pytanie techniczne: czy jeden MOD moze zapodac ban-a drugiemu MOD-owi ?? bo nie wiem na co czekac w finale odp http://images1.fotosik.pl/92/6b578b7c2707f0be.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 evo bo przyjde do ciebie :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.