19piter64 Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Witam, mam zamiar kupić licznik do ok. 50 zł . Nie wiem czy wybrać przewodowy lub bezprzewodowy. Prosiłbym o radę jaki wybór będzie lepszy ewentualnie proszę o jakieś sugestie z jakiej firmy wybrać licznik lub jaki model .
rymcajs Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Musisz sprecyzować jakie funkcje oczekujesz po liczniku, bo tak trudno coś doradzać. I raczej przewodowy, bo do 50 to jedynie bezprzewodowe można w jakimś sklepie typu aldi, lidl trafić, ale tu jakość może być nienajlepsza.
Gofer2005 Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Witam, mam zamiar kupić licznik do ok. 50 zł . Nie wiem czy wybrać przewodowy lub bezprzewodowy. Prosiłbym o radę jaki wybór będzie lepszy ewentualnie proszę o jakieś sugestie z jakiej firmy wybrać licznik lub jaki model . Poszukaj jakiejś prostej SIGMY przewodowej, to dobry Niemiecki sprzęt. Za 50 PLN coś znajdziesz z podstawowymi funkcjami na allegro
19piter64 Napisano 16 Września 2015 Autor Napisano 16 Września 2015 Jeżeli chodzi o funkcje to wystarczą podstawowe. Aktualna i maksymalna prędkość, dystans dzienny i całkowity. Zależało by mi również na pamięci dystansu całkowitego po wymianie baterii. A od jakiej ceny zaczynają się jakieś sensowne liczniki bezprzewodowe ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 16 Września 2015 Mod Team Napisano 16 Września 2015 Posiadam Sigmę BC 1200 i nie mogę jej nic zarzucić. No może fajnie by było gdyby miała podświetlenie i miała opcję wyłączenia funkcji autostartu,bo trzeba zdejmować licznik,żeby nie doliczał dystansu np. prowadzenia roweru na klatce schodowej. Mam też Sigmę DTS 1106,ale ten model ma niestety problemy z zasięgiem, mimo zachowania zalecanych ustawień odległości licznik - nadajnik. W przeciwieństwie do BC 1200 - DTS po ok.5 min.postoju wyłącza się i trzeba go ponownie włączyć podczas ruszania ( to akurat mi odpowiadało,mimo sporadycznego zapominania o włączaniu przy starcie z postoju ).
Ink Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Posiadam Sigmę BC 1200 i nie mogę jej nic zarzucić. Również mam - bardzo polecam. Jedyne czego brakuje, to rzeczywiście podświetlenie, ale to szczegół. Za to ma termometr
19piter64 Napisano 17 Września 2015 Autor Napisano 17 Września 2015 A czy w modelu Sigmy BC 1200 jest możliwość zapamiętania dystansu całkowitego przy wymianie baterii ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Września 2015 Mod Team Napisano 17 Września 2015 Również mam - bardzo polecam. Jedyne czego brakuje, to rzeczywiście podświetlenie, ale to szczegół. Za to ma termometr Na aledrogo była w sprzedaży także starsza wersja bez termometru.
mklos1 Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Przy budżecie 50 PLN bezprzewodowe twory należy omijać szerokim łukiem. Tylko przewodowe.
19piter64 Napisano 17 Września 2015 Autor Napisano 17 Września 2015 Ok, więc w takim razie bezprzewodowych nie biorę pod uwagę. A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z zapisem tego dystansu całkowitego w tej Sigmie ?
Mod Team adamos Napisano 17 Września 2015 Mod Team Napisano 17 Września 2015 A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z zapisem tego dystansu całkowitego w tej Sigmie ? O ile dobrze pamiętam, to wszystko z serii TOPLINE 2012 poniżej BC 12.12 nie ma wewnętrznego chipa do zapisu danych. 12.12 i w górę już ma.Co do BC1200, to się nie wypowiem bo nie wiem, ale szczerze wątpię.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Września 2015 Mod Team Napisano 18 Września 2015 A czy w modelu Sigmy BC 1200 jest możliwość zapamiętania dystansu całkowitego przy wymianie baterii ? Niestety nie. Specjalnie dla Ciebie nastąpiła symulacja wymiany baterii,więc jeśli jesteś ciekawy,to można potem wpisać odległość z dokładnością do jednego kilometra i czas z dokładnością do pełnej godziny. Przed wymianą wystarczy zapamiętać lub zapisać dane.
ewemarkam Napisano 19 Września 2015 Napisano 19 Września 2015 Ja kupilem bezprzewodowy w lidlu za cale 29 pln. Kupa funkcji, na razie klepniete na nim ponad 500 kmi jest ok. Baterie w komplecie. Mozna wstukac dowolny przebieg przy wymianie baterii..
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2015 Mod Team Napisano 19 Września 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.