Skocz do zawartości

[Licznik] Pytanie

19piter64

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić licznik do ok. 50 zł . Nie wiem czy wybrać przewodowy lub bezprzewodowy. Prosiłbym o radę jaki wybór będzie lepszy ewentualnie proszę o jakieś sugestie z jakiej firmy wybrać licznik lub jaki model .

Napisano

Musisz sprecyzować jakie funkcje oczekujesz po liczniku, bo tak trudno coś doradzać.

I raczej przewodowy, bo do 50 to jedynie bezprzewodowe można w jakimś sklepie typu aldi, lidl trafić, ale tu jakość może być nienajlepsza.

Napisano

Witam, mam zamiar kupić licznik do ok. 50 zł . Nie wiem czy wybrać przewodowy lub bezprzewodowy. Prosiłbym o radę jaki wybór będzie lepszy ewentualnie proszę o jakieś sugestie z jakiej firmy wybrać licznik lub jaki model .

Poszukaj jakiejś prostej SIGMY przewodowej, to dobry Niemiecki sprzęt. Za 50 PLN coś znajdziesz z podstawowymi funkcjami na allegro

Napisano

Jeżeli chodzi o funkcje to wystarczą podstawowe. Aktualna i maksymalna prędkość, dystans dzienny i całkowity. Zależało by mi również na pamięci dystansu całkowitego po wymianie baterii. A od jakiej ceny zaczynają się jakieś sensowne liczniki bezprzewodowe ?

• Mod Team
Napisano

Posiadam Sigmę BC 1200 i nie mogę jej nic zarzucić.

No może fajnie by było gdyby miała podświetlenie i miała opcję wyłączenia funkcji autostartu,bo trzeba zdejmować licznik,żeby nie doliczał dystansu np. prowadzenia roweru na klatce schodowej.

Mam też Sigmę DTS 1106,ale ten model ma niestety problemy z zasięgiem, mimo zachowania zalecanych ustawień odległości licznik - nadajnik.

W przeciwieństwie do BC 1200 - DTS po ok.5 min.postoju wyłącza się i trzeba go ponownie włączyć podczas ruszania ( to akurat mi odpowiadało,mimo sporadycznego zapominania o włączaniu przy starcie z postoju ).

Napisano

Posiadam Sigmę BC 1200 i nie mogę jej nic zarzucić.

Również mam - bardzo polecam. Jedyne czego brakuje, to rzeczywiście podświetlenie, ale to szczegół. Za to ma termometr :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

Również mam - bardzo polecam. Jedyne czego brakuje, to rzeczywiście podświetlenie, ale to szczegół. Za to ma termometr :thumbsup:

Na aledrogo była w sprzedaży także starsza wersja bez termometru.

Napisano

Ok, więc w takim razie bezprzewodowych nie biorę pod uwagę. A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z zapisem tego dystansu całkowitego w tej Sigmie ?

• Mod Team
Napisano

A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z zapisem tego dystansu całkowitego w tej Sigmie ?

O ile dobrze pamiętam, to wszystko z serii TOPLINE 2012 poniżej BC 12.12 nie ma wewnętrznego chipa do zapisu danych. 12.12 i w górę już ma.

Co do BC1200, to się nie wypowiem bo nie wiem, ale szczerze wątpię.
  • Mod Team
Napisano

A czy w modelu Sigmy BC 1200 jest możliwość zapamiętania dystansu całkowitego przy wymianie baterii ?

Niestety nie.

Specjalnie dla Ciebie nastąpiła symulacja wymiany baterii,więc jeśli jesteś ciekawy,to można potem wpisać odległość z dokładnością do jednego kilometra i czas z dokładnością do pełnej godziny.

Przed wymianą wystarczy zapamiętać lub zapisać dane.

Napisano

Ja kupilem bezprzewodowy w lidlu za cale 29 pln. Kupa funkcji, na razie klepniete na nim ponad 500 kmi jest ok. Baterie w komplecie. Mozna wstukac dowolny przebieg przy wymianie baterii..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...