Domenik Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Witam. Mam rower Trek 8000sl. Rok temu się rozsypał i nie miałem kasy żeby go naprawić. Dziś pomyślałem żeby go poskładać. Chce zrobić jego remont więc zostanie tylko rama/amortyzator/kierownica (chyba) Chciałbym prosić o pomoc w spisaniu potrzebnych części bo się na tym nie znam za bardzo i jeśli to będzie za trudne to oddam do serwisu. Rama jest w strasznym stanie bo wujek na nim jeździł zanim go dostałem i go wy obijał (nawet nie wiem jak -.- ) Chciałbym go oddać też do lakiernika. Mogli byście mi wypisać części i mniej więcej ile to wszystko może kosztować? Najwyżej oddam do serwisu i tyle. Chce go postawić na nogi tylko tak porządnie :] Proszę o pomoc i dziękuje Cytuj
tobo Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Widelec jest w stanie agonalnym, więc go dolicz do kosztów wymiany. Przy takim wyglądzie to zakładam że łożyska sterów też są do wymiany. Cytuj
atiti Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Myślę, że koszt remontu gdy będziesz go sam robił i kupował częsi ze średniej nizszej półki w tym używane wyniesie ok 1000zł w serwisie będzie to o wiele drożej. Zapoznaj się z moim tematem Składanie roweru w dziale Warsztat. Przeczytaj, pomyśl i bierz się do remontu lub sprzedaj ramę i pozostałości a za grubo ponad 1000 zł kup sobie nowy rower sredniej niższej firmy na osprzęci Tournej góra Altus lub używkę markową na Alivio - Deore. Przy własnoręcznym remoncie poamiętaj o miejscu na warsztat, narzędziach i czasie a właściwie góóórze czasu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi