kkoko123 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam chcę zaplątać obręcz crest ZTR 29er, używając kalkulator do obliczenia długości szprych ustaliłem że potrzebuje: Left spoke length: 294.8mm Right spoke length: 293.5mm To jest moje pierwsze koło jakie chce zaplątać i niewiem jakiej długości sprzychy kupić, na myśl przychodzi mi tylko aby kupić 295mm i 294mm. Czy są to poprawnej długości szprychy czy nie, pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Po pierwsze gdzie bedziesz jezdzil,i ile kg na pokładzie? Ztr crest to obręcze one race only. potem do centry (zwłaszcza 29) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkoko123 Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 68kg i głównie maratony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 A to wytrzymają więcej niż jeden maraton :)na zaplataniu się nie znam napisz do forumowicza Dawid, on robi koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 One race only ? Bez przesady, dziesiątki uzytkowników o wadze powyżej limitu używa ich na porzadku dziennym przez lata i niektórzy ich nawet nie musza centrować profilaktycznie: http://www.bikehub.co.za/forum/topic/150808-ztr-crest-rimsdisposable-one-day-race-wheels/ Cytaty: i am riding my 29" ztr crest "disposables" now for 3 years. I guess I did not read the package insert lol ! Bollocks. I am a heavy weight 95kgs and have been riding them for almost 4 years. Did not even need to "true" them once I was way over that weight limit and my Crests are still fine. I don't ride that bike often but still .... even at my 'lightest' I will still be at the weight limit and I'll keep on riding them. I've had them since late 2011 ..... The guy is talking absolute nonesense. I weigh 100kg and got a set of those wheels with stans hubs on my Silverback storm. They are 4 years old, running true and I would not change them for any other set.I ride trails, xc and enduro with them. Smile and enjoy those babies! I weight 130kgs. ride on crests. Now I know that the limit is 85kgs, but I did not have the money to get stronger ones. I have ridden mine now for over a year, XC, enduro, single track etc, not one issue. Czyli 130 kilogramowy rowerzysta też może ... w enduro, tu chyba jednak chodzi o odpowiednią aplikacje obręczy, optymalne naprężenie szprych i optymalne ciśnienie, czyli nie wiecej niż 2 bar. Cytaty: What rubbish! I weigh close to 100kg, ride a hard tail in XC and marthaton races. Close to 4000km on my Crests and not drama to date. 101kg weight on crest rims built on hope hubs. Been riding them for 7 years now. Rims have gone from hardtail to full suspension. Trail riding and events. Tutaj mamy kolegę na PODIUM-ach: I'm 90kg and I have a set of Podiums that I race with. They have a lower weight limits that the Crests and to date still true after almost 2 years. Zdecydowana większość nie ma problemów z Crestami, tak to można podsumować. Kupować byle tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia_p Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 One race only - ja się zgadzam. 76 kg waga rowerzysty. W tym sezonie wywaliłem 2 obręcze ZTR Crest - przednia patyk między spychami wyrwał dwa nyple z obręczy, tył na jednym z zjazdów mały hop i ranty pogięte. Kolejne koła z Crest to z przodu do centrowania a tył wgięty rant po kamienistym zjeździe a ten drugi zestaw miałem na 3 maratonach. Więc mogę śmiało powiedzieć, że 4 obręcze na sezon zużyte w 9 maratonach. Jak ktoś jeździ szybko i agresywnie w trudnym terenie to obręcze zdecydowanie One race only . Koła były zaplatane profesjonalnie z użycie tensometru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.