misiojedzie Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Hej Chciałem zapytać o skuteczność tytułowych odżywek na zawodach. Dostałem od żony w prezencie te odżywki na nadchodzący weekend mówiła że zapytała w punkcie z suplami o coś skutecznego na zawody rowerowe. Na fire starcie pisze że działa do 3 godzin, extreme speed jest bardziej krótkotrwałym ale mocnym shotem na bazie kofeiny. Jak faktycznie używac i czy można łączyć odżywki tj przed startem żel i gdzieś pod koniec extreme speed? W zeszłym tygodniu miałem taki spadek formy że o ile pierwsze 20 km wyścigu poszło mi tak jak nigdy (jeżdżę cały czas po trasach którymi wytyczona była trasa zawodów i nie miałem jeszcze nigdy takich średnich) to na ostatnich jeszcze asfaltowych jakiś 6-7 km tragedia, fakt że jechałem pod wiatr, do tego przyjechałem na zawody niewyspany bo prosto z pracy a wstaję o 4.30) Pytanie do Was, czy warto? wiadomo że kilka dni przed faktem posiłki węglowodanowe i odpowiednie śniadanie rano w dzień zawodów ale jak żel i shot mają mi pomóc a nie zaszkodzić to czemu nie. O odżywkach mam pojęcie ale bardziej jeżeli chodzi o siłownię, nie miałem bezpośrednio do czynienia z takimi produktami do sportów wytrzymałościowych. Oczywiście przed weekendem pojadę sobie jutro na żelu a pojutrze sprawdzę extreme speed żeby zobaczyć czy nie będę miał po tym rewolucji żołądkowych, jeżeli będzie ok to kupię na sobotę znów bo to nie jakiś wielki piniondz Liczę na konkretne odpowiedzi, pzdr ps mam jeszcze mały batonik kreatynowy kupiony kiedyś tam "na zaś" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 zwykła chemia i tyle jak sobie wkręcisz w głowie że działa to będzie działać jak nie to nie... kofeina i trochę glukozy czy innych cukrów cudów nie sprawi ewentualnie doda chwilowego powera który równie szybko się skończy jak się zaczął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 i nie pisze a jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 o super, ostatnia odpowiedź to same konkrety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Jak jeszcze się okaże że twoje jelita są nadpobudliwe i nie tolerują dużych dawek kofeiny i jej podobnych stymulantów, to do mety możesz dojechać z brązowym kleksem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 ;-) dlatego muszę to wcześniej sprawdzić :-D ale co do samej kofeiny to myślę że mogę stosować bez obawień ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B_art Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Pewien rodzaj napedu odrzutowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 na szczęście liczy się dobra motywacja - dać z siebie wszystko choćby sie mialo zesrać :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Sprawdziłem oby dwa wynalazki, żel w jeden dzień i shot w drugi, zaszkodzić nie zaszkodziło a czy pomogło? moim zdaniem pomogło biorąc pod uwagę średnią prędkość a robiłem specjalnie praktycznie tą samą trasę co wcześniej na samej wodzie z sokiem. chociaż od kilku dni ładuję węglowodany a wcześniej nie przykładałem specjalnej uwagi do diety (ale ogólnie jem zdrowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B_art Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Pewnie glownie placebo, ale dziala, przynajmniej na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.