imperatorus Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Witajcie! Chcialbym sie z Wami podzielic moim najnowszym projektem - renowacja Peugeota PX18 z 1979 r. Na rowerek trafilem calkowicie przez przypadek szukajac klamek do szosy dla kolegi. Byl wystawiony za tak smieszne pieniadze, ze grzechem byloby go nie kupic. Rower byl oparty o sciane szopy prawdopodobnie przez 30 lat. Pewnie przez to ze przednie kolo wygladalo tak: Po przytaszczeniu go do domu nie moglem sie powstrzymac, rower zostal rozlozony na czynniki pierwsze. Na drugi dzien rama byla juz u lakiernika Najwiecej czasu zajelo mi kompletowanie brakujacych czesci i polerowanie aluminium na polysk. Troche specyfikacji: - rama - Mixte Peugeot 20''- widelec - ?- obrecze - Weinmann AS23X (przod) i 4019 (tyl)- opony - Michelin Dynamic Classic- piasty - Atom- kierownica - Belleri- mostek - SR Custom 60- stery - 1'' klasyczne- klamki - Weinmann 121W- hamulce - Shimano Tourney BB-200- suport - Sugino- korby - Sugino Super Maxy 52/40- wolnobieg - Shimano UG 5sp- lancuch - SRAM PC850- manetki - Suntour Power Shifter LD-1500- przerzutka prz. - Shimano 60 EC-200- przerzutka tyl - Shimano Altus RD-AT11- waginosceptycy - Kyokuto Pro Vic II- blotniki - Dia-Compe ENE Alloy A tak wyglada po 1,5 miesiaca zabawy: Cytuj
Garlock Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Zaraz, moment! W lakierni podmieniono Ci ramę! Z klasycznej zrobiła się dwururka Cytuj
imperatorus Napisano 16 Września 2015 Autor Napisano 16 Września 2015 Zaraz, moment! W lakierni podmieniono Ci ramę! Z klasycznej zrobiła się dwururka Bardziej chodzilo mi o wyglad przedniego kola, niestety nie zrobilem zdjecia roweru przed renowacja :/ Cytuj
lesieque Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 A powiedz skąd masz takie przepiękne naklejki? Zdjąłeś jakoś poprzednie? Rozumiem, że rower skoro od razu poszedł do lakiernika był w średnim stanie, a ta naklejka na glówce ramy mnie zauroczyła Cytuj
imperatorus Napisano 5 Października 2015 Autor Napisano 5 Października 2015 A powiedz skąd masz takie przepiękne naklejki? Zdjąłeś jakoś poprzednie? Rozumiem, że rower skoro od razu poszedł do lakiernika był w średnim stanie, a ta naklejka na glówce ramy mnie zauroczyła Hehe dzieki oryginalnie byly strzepy naklejek, ale byly pomocne w identyfikacji. Naklejki zamowilem na ebayu, druk solwentowy wiec to nie to samo co sito, ale musze przyznac ze bardzo dobrej jakosci. Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Peugeot-Bicycle-Decals-Transfers-Stickers-1-/321031341432?hash=item4abef58578 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi