Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

szukam czegoś dla siebie z czterozawiasem i skokiem 120-140. Budżet 5000. 

Aktualnie mam peaka i sztywny widelec, fajnie podjeżdża, dobrze zjeżdza ale zawsze był apetyt na fula. Marzenia trzeba spełniać. 

Myślałem o Giancie Trance, jednak tam występuje tylko 27,5 obecnie. Dziewczyna ma gtka na takich kołach. Jednak troche małe. Blizej im do 26".

Druga myśl, camber 29. Tutaj już łatwiej o 29, pytanie czy wytrzyma 100kg i łomot na wszelkich korzeniach. Jednak też nie ma tego dużo na rynku wtórnym. Jeśli camber to jaki rozmiar, 192cm wzrostu, noga ~91. (obecny peak L i długa sztyca)

Trzecia myśl to szukać epica 29. Jeśłi nie pojąde w góry to latać nie będę i można przestać się oszukiwać z wykorzystaniem roweru trailowego w centrum miasta a jazda na fullu zawsze będzie przyjemniejsza. 

Co myślicie? 

Liczę się z tym, że na nowy nie wystarczy. :)

Napisano

W przypadku fulla mniejsze koło to nie wada a zaleta. Poza tym nie ma sensu porównywać Trance'a do Epica czy Cambera bo to pod względem geometrii zupełnie inne konstrukcje. 

Napisano

Postapilem podobnie. Na co dzien mam Author Instinct 29 ale do jazdy po Lasku Wolskim plus weekendowe wyjazdy w Beskidy - glownie Wyspowy kupilem Camber 29. Fun jest na maxxa. Polecam.

PS. Mam 190 cm i 100kg.

Napisano

Mam 195cm wzrostu, noga ~96cm i 2 tygodnie temu wypożyczyłem na Smrkowym singlu na Fuelu 23". Generalnie rower genialny - od tamtego momentu złapałem zajawkę na fulla ;) Przy Twoim wzroście 21,5 (realnie 508mm) byłby chyba bardziej odpowiedni niż 19,5".

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Kelly to chyba jak Ikarus ma promień zawracania.

Nie żebym był fetyszysta krótkich ogonów, ale 452mm to juz naprawde sporawo...

Szacunek...

I.

Napisano

Masz sztywny wideł w sztywniaku i stwierdzasz, że dobrze zjeżdża... Wniosek, nie zapuszczałeś się w ciężki teren. Mieszkając w Wielkopolsce też chyba nie ma szału. Camber to ścieżkowiec więc ciężki łomot mu nie straszny, pytanie czy to jest to co potrzebujesz? Ja w Beskidach ogarniam prawie wszystko na HT ze skokiem 100 mm i poza górami nigdy nie chciałbym fulla, choćby zw. na dynamikę. Jeśli moim jedynym rowerem miałby być full, to wolałbym doinwestowanego HT ;)

Ale Twoja kasa i szukałbym raczej coś ze skokiem 100/100, będzie dużo lepiej niż HT ze sztywnym widłem, a i w Beskidach da fun, chyba, że chcesz tam być co weekend to wtedy tylko 160/160 i najlepiej 27,5 ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...