karep Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Hej, Troche już jakiś czas temu przeglądałem forum, czytałem artykuły w necie, szukałem po sklepach stacjonarnych i internetowych, ale nie znalazłem [emoji14] Rozchodzi mi się o buty MTB ale bez SPD i podobnych. [emoji6] Czy w ogóle takie coś istnieje? Gdzie szukać? pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Szukasz bez zatrzasków w ogóle, czy tylko bez systemu SPD (Shimano)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Miałem na myśli buty bez jakiegokolwiek systemu zatrzasków. Skrótowo napisałem SPD wrzucając wszystko w jeden wór. Sorry. Już poprawiam [emoji2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Takich używam - z Lidla, bez bloków, na zwykłych platformach: http://img19.staticclassifieds.com/images_tablicapl/235201341_2_644x461_buty-rowerowe-z-systemem-shimano-spd-rozmiar-45-lidl-crivit-dodaj-zdjecia.jpg Generalnie szukaj takich, które mają jak najsztywniejszą podeszwę lub do zwykłych butów dokup wkładki. Poprzednio uzywałem podróbek Vansów za 55 zł z dodatkowymi wkładkami. W sklepie macałem też jakieś Nike do koszykówki i też były fajne. Na internetach polecają FIve Ten, niestety nie miałem styczności, a cena mnie odstraszyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Aha. Dobra. Zaczynam łapać. Widywałem buty podobne do tych z foto - z miejscem na bloki.... Czyli wcale nie trzeba do nich montowac bloków. Po prostu śmigać. Co do butów typu Vans, Etnies, czy jaki inny 5teen, to moim zdaniem podeszwa jest zbyt płaska w teren. Do miasta spox, ale pod górkę w lesie raczej słabo. A co masz na myśli z tymi wkładkami do butów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Były w Lidlu wkładki na rower po 15-20 zł, bardzo sztywne. Nie potrafię ich znaleźć w ofercie innego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Może durne pytanie niektórym się wyda, ale co dają takie wkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Buty do jazdy bez systemu mtb ma też Shimano, czy 661. Wiele osób do takiego celu używa butów trekkingowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Może durne pytanie niektórym się wyda, ale co dają takie wkładki? Usztywniają podeszwę, lepiej przenosisz energię przy pedałowaniu.Ale najlepiej od razu znaleźć sobie sztywne buty. Efekt uboczny - w lidlowych ze sztywną podeszwą przestało mnie boleć śródstopie, a czasami zdarzało mi się po jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dzięki koledzy za informacje i wskazówki. [emoji3] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Buty trekkingowe ze sztywną podeszwą, albo takie dedykowane do MTB ale bez miejsca na bloki: https://www.mall.pl/obuwie-rowerowe/scott-trail-2011?v=475331003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karep Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Jeszcze raz dzięki za podrzucenie w/w modeli butów. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Sztywne trekkingowe, czy takie jak te Scotty wyżej sprawdzą się świetnie na wycieczkach czy w lesie, natomiast do miasta (praca, szkoła, uczelnia, itepe) raczej wolałbym cos bardziej casualowego, takie znalazłem np. 5.10 Spitfire, w przecenie całkiem miła cena http://8a.pl/buty-lifestyle/buty-five-ten-spitfire-midnight-black.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Sorry za post pod postem, ale nie mogę edytować tego wyżej Trafiłem na wyprzedaż w Croppie i zanabyłem takie o: http://www.cropp.com/pl/pl/chlopak/kolekcja/buty/lq851-59x/leather-boots podobno skóra, faktura taka nubukowo/zamszowa, płaska sztywna podeszwa, guma niewątpliwie daleka od stealth ale daje radę. Na Candy Pro trzymają jak przyklejone, przejechałem jakieś 15 km i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.