Quille Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Kupiłam przez internet rower Romet, przyeszedł w kartonie do złożenia (przednie koło osobno, kierownica osobno, pedały osobno, błotnik itp.). Nie znam się na tym, więc oddałam do serwisu. Najbliższego możliwego, tj. przy sklepie Decathlon, bo rower waży 15-16 kg, sam nie pojedzie (bo niezłożony), a ciężko by mi było nieść karton gdzieś dalej. I teraz pytanie: czy jeśli rower został złożony przez serwis, ale nie serwis Rometu, to czy tracę gwarancję? Czy wystarczy teraz już na samym rowerze podjechać do autoryzowanego serwisu Romet na przegląd zerowy? Nie wiem co mówi karta gwarancyjna, bo jest częścią instrukcji, a tę na wszelki wypadek zostawiłam w serwisie. Rower odbieram jutro. Sprzedający mnie o żadnych kwestiach związnych ze złożeniem roweru i ewentualnych konsekwencjach nie powiadomił.
seczuan Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 każdy rower kupiony wysyłkowo przychodzi lekko rozmontowany (kwestia transportu) i trzeba go sobie poskręcać, ale nie ma to wpływu na gwarancję
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.