Mod Team Pixon Napisano 15 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Hej, Może ktoś spotkał się z takim problemem i go rozwiązał. Od czasu do czasu w pracy muszę zrobić newsletter. Złożyło się tak, że korzystam w tym celu z Microsoft Publisher. Problem jest następujący, podczas projektowania danego newslettera i na etapie podglądu z programu, widzę idealnie to co chce uzyskać. Tabele, tekst, tło wygląda tak jak sam to zaprojektowałem. Po rozesłaniu tego do określonej grupy zaczynają się krzaki. Tekst się rozjeżdża, tło się dzieli. Generalnie jest beznadziejnie. Dodałem dwa zdjęcia żeby zilustrować problem. Czasami jest tak, że wystarczy, że ruszę o milimetr tabelę i jest ok, czasami zmniejsze. Nie znam mechanizmu działania kiedy to się dzieje. Może ktoś się spotkał z takim bublem i pomoże. Jak nie to bedę musiał się zaprzyjaźnić z jakimś forum komputerowym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Ustawienie marginesów, czy jakoś tak. Zrób z tego PDFa, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 To się dzieje nie tylko z Publisherem, ale i z Wordem i PowerPointem. Prawdopodobnie chodzi o marginesy, które są na każdym komputerze inaczej. Jak na studiach drukowaliśmy większe prace to już nawet Pani z "drukarni" widząc pliki typu .doc itp odradzała drukowania. Lepiej zrobić PDF'a i mieć spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Września 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Jak drukowałem swoją pracę magisterską też miałem w pdfie dla bezpieczeństwa, że się nic nie rozjedzie. Nie mogę tego wysłać jako załącznik pdf, ponieważ będzie to wyglądało mało profesjonalnie. Chciałoby się Wam otwierać załącznik z wiadomości ? Mnie nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.