popik Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam Potrzebuję zbudować jig do składania ramy. Nie mogę nigdzie znaleźć jakichś planów. Pełno jest za to filmików i opisów. W ostateczności oprę się na nich ale gdyby ktoś dysponował takimi rysunkami, chętne je przygarnę.Łatwiej coś modyfikować niż rysować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Powitoł Pithy Bikes na youtubie widziałeś? Zdaje się wrzucał plany swojej ramy na oddzielną stronę. Chwalił się planami 3D, nie wiem jak z przeniesieniem tego na papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popik Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Widziałem, kosmos jakiś chciął bym dysponować takim warsztatem.Bardziej zależy mi na płytowym jigu, tego nie wspomniałem - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Witam, to dobrze sie składa, ja właśnie będę publikował dokumentacje do frame jig od tej niedzieli począwszy zapraszam na http://silesianbike.pl Edytowane 16 Września 2015 przez silesianbikepl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popik Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 będę publikował dokumentacje do frame jig Przewidujesz forme płytową takiego jiga?? Przestrzenna jest cokolwiek trudna do wykonania bez ślusarni na zapleczu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 JIG będzie oparty na profilach z rowkiem 8mm (przykład -> http://www.damatic.pl/profile-aluminiowe/profile-aluminiowe-seria-8/profil-40x40l/#.Vfqz2vRhmMU) , reszta to elementy z alu(dokładnie 7075 i 2017A), prętów precyzyjnych(używanych w łożyskach liniowych) i normalii.. . a jeśli chodzi o ślusarnie to mam dostęp do frezarek i tokarek CNC, więc luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi