Kordon Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 No dzień dobry jestem tutaj nowy i chciałbym się przywitać, jestem kordon. Ostatnio interesuje mnie rower "fat bike" wiem że to jest rower specjalny do downhilów i wyskoków no mniejsza wiecie o co chodzi, ja chciałbym nim podróżować na kurs oraz do pracy, jest parę lasów ale więcej jest też asfaltu, na razie mam swojego falcona srebrnego z 28" kola, jest wygodny i bardzo dobry ale też potrzebuje parę nowych części, i tak się zastanawiam czy wymienić te części albo kupić też fat bike. Dodam jeszcze od siebie że nie dawno zacząłem podróżować na rowerze bo odkąd się przeprowadziłem za granicę to od 6 i pół roku siedziałem siedzeniem na siedzeniu i zdaje sobie z tego sprawę że to było złe, ale teraz bardzo dużo jeżdżę. Jak myślicie? nazbierać na fat bike czy inwestować w falcona? mam na myśli rower zwykły drogowy. Tak wygląda mój rower na teraz, potrzebuje sporo części bo niektóre są wręcz zardzewiałe i stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) wiem że to jest rower specjalny do downhilów i wyskoków Chyba coś ci się pomyliło. Coś o fb i jeszcze ten temat Na pewno nie kupuj fb ten rower nie nadaje się do dojeżdżania do pracy i jazdy po asfalcie. Szukaj roweru typu cross lub treking. Jak myślicie? nazbierać na fat bike czy inwestować w falcona? mam na myśli rower zwykły drogowy. Obydwie wersie są złe. W ten rower nie warto inwestować a fb będzie najgorszym możliwym wyborem. Jaki masz budżet na nowy rower/remont? Edytowane 14 Września 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2015 http://www.ebay.co.uk/itm/Muddyfox-Livewire-26-Wheel-Full-Suspension-Mens-Alloy-Frame-Mountain-Bike-/141757345978?hash=item21016570ba a co myslisz o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 a co myslisz o tym? Złom. Szukaj roweru bez tylnego "amortyzatora" i hamulców tarczowych no chyba że hydraulicznych. Jaki masz budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2015 wydałbym tak do 150 funtów 180, mieszkam w uk więc prosiłbym cos z ebay.uk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Długość nogi? Wzrost? Poszukaj rowerów i wklej linki. Ktoś na pewno pomoże wybrać najlepszy. Szukaj rowerów z napędem 3x8 lub 3x9(kaseta) taki napęd będzie znacznie wytrzymalszy niż 3x7(wolnobieg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2015 http://www.ebay.co.uk/itm/BLACK-ALLOY-FRAME-26-21-SPEED-MOUNTAIN-BIKE-BICYCLE-1Y-WARAN-/141355899608?hash=item20e977dad8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Wolnobieg. Napęd porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Złom. Pisałem szukaj napędu 3x8 (24 kaseta) Będzie on znacznie wytrzymały od 3x7 (21 wolnobieg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 witojcie, jakaś propozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Źadnych. Kończ Waść.Za 180 funi nie ma NIC.Tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 to poleć coś mądralo, nie za drogie ale dobre http://www.ebay.co.uk/itm/Vertigo-Piccadilly-700c-14-Speed-Shimano-Road-Bike-Brand-NEW-SEALED-175-/281798699534?hash=item419c82ea0e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) Słuchaj,mądralo... W branży jestem od wielu lat a to co proponujesz swymi linkami to rowery "komunijne". Chcesz rower z prawdziwego zdarzenia ? Poproś babcię o 800-1000 £, wtedy zacznie się prawdziwa dyskusja o np. fatach i wyźszości tego a tego nad innym. Twoje wymagania mają się nijak do rowerowej rzeczywistości. Dozbieraj funi ,kredyt weź i wróć z większą sakiewką bo teraz bujasz w obłokach. Masz 180£? Super-kup to co ma najładniejszy lakier,bo w tej kasie tylko w tym moźna przebierać. Cała reszta reprezentować bedzie jednorazową jakość dla gimnazjalistów. Ja teź szukam roweru ...nowy,porządny,balony,teleskopy,dużo biegów ...taki do skakania,hopki ,zjazdy i te sprawy . I źeby by teź na dojazdy do pracy... Mam 800zł. Szukam,szukam i wiem że nie znajdę. Bo wiem źe takiego NIE MA. Wiecej glosu w tej niższej dyspucie nie zabiorę bo mi szkoda na to czasu.Tyle z mojej strony . Pozdrawiam. Edytowane 17 Września 2015 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Ronina, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 to poleć coś mądralo, nie za drogie ale dobre http://www.ebay.co.uk/itm/Vertigo-Piccadilly-700c-14-Speed-Shimano-Road-Bike-Brand-NEW-SEALED-175-/281798699534?hash=item419c82ea0e Ja Ci polecę - czytaj ze zrozumieniem. Napisano Ci parę razy że rower za taką kwotę to złom. A Ty kolejny raz wklejasz link to złomu, tym razem za jeszcze niższą kwotę. Zlituj się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Przepraszam, zdałem sobie sprawy z tego :/ czasami jestem debilem i się to potwierdza. Nie znam się tak na rowerach bo kiedy ja miałem rower to było w 2004 roku, jeździłem składakiem i później już skończyłem jeździć bo wyjeżdżałem do Anglii, jedynie z części to znam shimano wiem że są dobre. Na razie powymieniam sobie części w moim falconie, i będę zbierał na coś konkretnego, a falcon (mój rower) będzie mi służył jako tako na razie. Ogólnie to chciałbym kupić nowy rower ale nie mam na razie tylu pieniędzy, także postanowiłem ze powymieniam sobie drobne części zeby mi się przyjemniej jeździło ETC. przerzutki bo jedna z nich nie działa i mam tylko 3 biegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Nie widzę problemu w tym że się nie znasz. Proponuję Ci - idź do normalnego sklepu rowerowego. Zobacz ofertę rowerów i ceny ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 hmmm, nie daleko jest sklep z rowerami, chyba zawitam i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Pytanie czy jest to sklep dokładnie tylko rowerowy i jak duży. Dobrze żeby oferował rowery znanych producentów, wtedy będziesz miał jakiś punkt odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2015 zobaczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi