Skocz do zawartości

[kask] smierdzący kask

grzechu2410

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów , mam dość dziwny i specyficzny problem z kaskiem . Po każdej jeździe śmierdzi mi kask , mam już go 2 lata a dopiero od 2-3 miesięcy są takie jaja . Mogę go wyprać przejechać 4-5 godzin i po wyschnięciu pojawia się smród . Nie wiem co o tym sądzić , gąbek wymienić na nowe się nie da  bo dostępne nie są .

Zapewne zaszła reakcja chemiczna z którymś z elementów kasku, najprawdopodobniej z paskami albo gąbkami. Przerabiałem ten problem z butami rowerowymi - były wyprane i dopóki ich nie użyłem było ok z zapachem, problem pojawiał się po nawet jednej jeździe. Być może skorupa kasku ("pory" w styropianie) naciągnęły pot i mycie kasku tego nie usuwa.

Spróbuj potraktować go jakimś odświeżaczem do hełmów, tam gdzie pracuję psikamy tym w kaski używane z rowerami na wynajem. ProGold Helmet Cleaner & Deodorizer.

A swoją drogą niektórzy mawiają iż kaski należy wymieniać co dwa-trzy lata. ;)  Ci, którzy je produkują ...

POZDRo-:ver

p.s.: można zapodać nieoryginalne wkładki do kasków, lekko przyciąć i po krzyku!

To bakterie dają taki smród. Woda utleniona, tabsy do odkażania wody - zwłaszcza na gąbki. Bakterie wejdą też w pory plastiku, stąd sam kask pewnie też by trzeba tak potraktować. Na jakiś czas starczy ale po pewnym czasie na pewno wróci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...