Mod Team durnykot Napisano 21 Września 2015 Mod Team Napisano 21 Września 2015 Testowane w Beskidach ( m.in okolice Skrzycznego i Klimczoka )-Michelin Wild Grip'R 2.25 Advanced i Conti Trail King. Pod względem przyczepności i kontroli wygrały te drugie. Michały są lżejsze,ale mają nieco gorszą trakcję na kamienistych i korzennych ścieżkach . Conti MKII w Beskidach to średni pomysł.
bociek28 Napisano 21 Września 2015 Autor Napisano 21 Września 2015 tak zaglądam na fotki z klockami na arden-cie oraz barzo i nie mogę się za chiny zdecydować zastanawiam się też jakie zestawienie będzie najlepsze ardent - saguaro barzo -saguaro czy może saguaro przód
SlezaFanatic Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 ardent - saguaro Ardent 2.4 w możliwie najmiększej mieszance na przód i Ardent 2.25 60a na tył .
bociek28 Napisano 12 Października 2015 Autor Napisano 12 Października 2015 w pierwszej specyfikacji zrobiłem tak barzo-saguaro barzo super sprawa, w beskidzie dużo lepsza niż saguaro:) więc na tył tez powedrowała barzo test w ubiegłą sobotę, warunki idealne bo było wszystko czego można się spodziewać piach, błoto, woda, kamienie itd barzo spisały się idealnie dużo lepiej od saguaro
MartinH Napisano 13 Października 2015 Napisano 13 Października 2015 Jak z szerokością wychodzą Barzo? Masz 2.1 czy 2.25. Myślę czy czasem nie zdradzić Maxxisa, tył będę miał po sezonie do wymiany więc kupiłbym nowy komplecik, a Barzo mnie kusi
blackiwan Napisano 13 Października 2015 Napisano 13 Października 2015 A ja polecam Bontragera XR3 Team Issue 2.35. Siedzi u mnie mnie w przednim kole od początku sezonu. Do tej pory przejechałem na niej bez awariij 2200km, głownie bikemaratony i zawody XC , kilka razy byłem w Beskidach. Jeżdżę na ciśnieniu 1,6 oczywiście na mleku.Opona ma duży balon i dosyć grube ścianki boczne. Fajnie klei się do podłoża,szczególnie na zakrętach. Jak na razie najlepsza opona na jakiej jeździłem. Jedyny minus to dosyć spora waga ,ale ja już wyleczyłem się z papierowych opon . Fajna jest jeszcze Onza Canis, mam wersje FR(grubsze ścianki) roz. 2.25 też bez problemów cały sezon. Miałem Conti RK, Schwalbe NN, Maxxis HR, Rubene Scylla- wszystkie rozciąłem na ściankach. http://www.bontrager.com/model/11640 Na obręczy 19mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.