Skocz do zawartości

[opony] opony w beskidy

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Testowane w Beskidach ( m.in okolice Skrzycznego i Klimczoka )-Michelin Wild Grip'R 2.25 Advanced i Conti Trail King. Pod względem przyczepności i kontroli wygrały te drugie.

Michały są lżejsze,ale mają nieco gorszą trakcję na kamienistych i korzennych ścieżkach . 

Conti MKII w Beskidach to średni pomysł.

Napisano

tak zaglądam na fotki z klockami na arden-cie oraz barzo i nie mogę się za chiny zdecydować:)

zastanawiam się też jakie zestawienie będzie najlepsze

ardent - saguaro

barzo -saguaro

czy może saguaro przód :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

w pierwszej specyfikacji zrobiłem tak

barzo-saguaro

barzo super sprawa, w beskidzie dużo lepsza niż saguaro:) więc na tył tez powedrowała barzo :)

test w ubiegłą sobotę, warunki idealne bo było wszystko czego można się spodziewać :) piach, błoto, woda, kamienie itd

barzo spisały się idealnie dużo lepiej od saguaro

Napisano

Jak z szerokością wychodzą Barzo? Masz 2.1 czy 2.25. Myślę czy czasem nie zdradzić Maxxisa, tył będę miał po sezonie do wymiany więc kupiłbym nowy komplecik, a Barzo mnie kusi :)

Napisano

A ja polecam Bontragera XR3 Team Issue 2.35. Siedzi u mnie mnie w przednim kole od początku sezonu. Do tej pory przejechałem na niej bez awariij 2200km, głownie bikemaratony i zawody XC , kilka razy byłem w Beskidach. Jeżdżę na ciśnieniu 1,6 oczywiście na mleku.Opona  ma duży balon i dosyć grube ścianki boczne. Fajnie klei się do podłoża,szczególnie na zakrętach. Jak na razie najlepsza opona na jakiej jeździłem. Jedyny minus to dosyć spora waga ,ale ja już wyleczyłem się z papierowych opon :teehee:.  Fajna jest jeszcze Onza Canis, mam wersje FR(grubsze ścianki) roz. 2.25 też bez problemów cały sezon.

Miałem Conti RK, Schwalbe NN, Maxxis HR, Rubene Scylla-  wszystkie rozciąłem na ściankach. 

http://www.bontrager.com/model/11640

20150309_222942.jpg

Na obręczy 19mm

20150309_223206.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...