Skocz do zawartości

[Rower] B-Twin Rockrider 500 S full

HubertMtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Chciałbym się spytać czy rower http://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-500-s-id_8322471.html byłby dobrym wyborem.Jeśli chodzi o drogi to w 90% byłby przeznaczony na lasy,skoki,jazdy po trudnych terenach. Pozostałe 10% to podjechanie do sklepu itp. Po pierwsze szukałem roweru najlepiej full suspension i znalazłem oto ten rower. Rama to S. Mam nadzieję że pomorzecie mi w tym wyborze :) .

Napisano

Niestety, ale nie. Jak chcesz fulla i nie ma to być full dla samego faktu posiadania, musisz przeznaczyć trochę więcej pieniędzy. Dochodzi jeszcze pytanie, co dla Ciebie oznaczają skoki i trudny teren?

Napisano

A na rekreacyjną jazdę np.po ścieżkach piaskowych lub polach?. Akurat mieszkam pod rzeką San i są tam przeważnie płaskie tereny,pole itp.

Napisano

Nada się, ale lepiej bez tej sprężyny z tyłu. Będzie łatwiej, lżej i mniej problemowo - taka sprężyna nie działa tylko przeszkadza. To nie jest amortyzator -  z przodu też nie, ale już darujmy :yucky:

Napisano

Ale dlaczego zawsze musi ktoś nawracać, ten Btwin 500 również da radę, a kiedyś można go zmodernizować, widziałem zjeżdżających w górach na prawdziwych "makrokeszach" , przy hamowaniu pomagali sobie nogami, nie wiem czy to mądre, ale po przesiadce na "prawdziwy" rower na pewno doskonale by sobie poradzili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...