goTomek Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Witam, Ponieważ lato się już niestety kończy i okularki przeciwsłoneczne robią się za ciemne, przyszedł czas na zakup jakichś do jeżdżenia w gorszych warunkach oświetleniowych. To mój pierwszy sezon, kiedy nie odstawiam roweru po wakacjach, więc do tej pory problem nie występował (znaczy jeździłem w przeciwsłonecznych po prostu ) Pytanie o Wasze doświadczenia (bo teorię znam): warto zainwestować w fotochromy, czy wystarczą jakieś lepsze z wymiennymi szkłami? A może w ogóle nie warto wydawać fortuny i kupić pierwsze lepsze w Decatlonie... tylko znów, bardziej zupełnie białe kategorii 0, czy jakieś żółte kat. 1... Głównie jazda po mieście, ale w ulewnym deszczu i poniżej 0oC już nie zamierzam jeździć. Za to czasem też jakieś okolice leśno-podmiejskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 ja używam różnej maści szkieł oakley'a g i vr. Ostatnio zapodałem sobie prizm trail i są po prostu zaje###fajne. fotochromów używam jak wiem że będe wracał po ciemku , żeby nie wozić 2 par okularów żółte są niezłe w każdych warunkach wykluczając oczywiście duże nasłonecznienie , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/183466-okularki-rowerowe-fotochromy-czy-warto/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.