Skocz do zawartości

[Kross] koniec serii Level A6

Timeslave

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

R4, R6,  R7.... mają ładną, zagiętą linię.

Zlituj się 1 ... słownie JEDNA ... wygięta linia przy węźle podsiodłowym robi z tej ramy dzieło sztuki które nie jest nudne jak typowy niemiecki samochód ? 

Mam nadzieję że to sarkazm a ja go nie potrafię dostrzec ... 

Jest wiele "nienudnych" ram ale zdecydowanie nie są to ramy Kross`a ... 

Ich ramy są tak samo nudne i niewyróżniające się jak 90% światowej produkcji.

Pozdro

Napisano

Kolega chce kupić megalekkiego górskiego Krossa z roku modelowego 2016 z megasuperdizajnerską ramą i szuka potwierdzenia dla swojej świetnej decyzji, to co go nawracacie? Niech kupuje.

Oczywiście można było zmodernizować A6 i mieć lekki sprzęt, ale przecież to rower z 2011 roku, tfu...

Napisano

Jednak chyba pozostanę przy Level R7, zakup wczesną wiosną. Mimo to że mało jeżdzę po górach, rozważam w przyszłości zwiększyć wypady w górzyste ścieżki rowerowe....

Napisano

Odświeżam post, jednak wstrzymam się z zakupem roweru do wczesnej wiosny ze względu na zimę. Merida prawdopodobnie jak większość producentów rowerowych, zaoferuje nowe modele Speederów na 2016 rok. W sieci znalazłem zdjęcie, prawdopodobnie to model 2016 Speeder 200d:

full81853.jpg

Jednak przeanalizowałem precyzyjnie moje wymagania, myślę że zdecydowanie lepiej będzie przejść z szerokich opon jak Kross Level R7 na Speeder 200d z cienkimi oponami. Myślę że różnica w w stosunku: zasięg / zmęczenie będzie znaczna na trasie.... Potwierdzacie moje przypuszczenia ?

Napisano

Myślę że różnica w w stosunku: zasięg / zmęczenie będzie znaczna na trasie.... Potwierdzacie moje przypuszczenia ?
Zakładając, że to ładny równy asfalt to masz rację.

Merida prawdopodobnie jak większość producentów rowerowych, zaoferuje nowe modele Speederów na 2016 rok.
  Bardzo ciekawe jest to, że odwrotnie do 90% użytkowników tego forum chcesz kupić 2x przewartościowany nowy model. W dodatku różniący się głównie malowaniem.
Napisano

Bardzo ciekawe jest to, że odwrotnie do 90% użytkowników tego forum chcesz kupić 2x przewartościowany nowy model. W dodatku różniący się głównie malowaniem.

W takim razie co polecasz kupić ? Speeder 200d 2015? Potrzebuje roweru do jazdy po ścieżkach rowerowych asfaltowych i z kostki brukowej, jazda asfaltowa po mieście i okolicach.....

Napisano

Wczoraj Merida udostępniła nowe modele na 2016 rok. Wnioskuję że najlepszym kompromisem między rowerem MTB a szosowym to jest turystyczny Crossway. Wybór padnie najprawdopodobniej na Crossway 500 -> http://www.rowerymerida.pl/produkt1064/crossway-500-rower-merida.html

Co sądzicie o takim wyborze mając na uwzględnieniu jazda miejska, ścieżki rowerowe z kostki, czasem wypad do lasu po utwardzonych nawierzchniach ? Mam nadzieję że opory toczenia są o wiele mniejsze w porównaniu do MTB ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...