popio Napisano 13 Września 2015 Napisano 13 Września 2015 a wiec zakupilem rower cube rozmiar ramy 54 cm. mam 186 dlugie rece. po przejechaniu 200 kilometrow stwierdzilem ze mam za krótką rame , rower kupowalem przez internet. okazuje sie (wyczytalem na necie ze crossy cuba maja krótsze ramy kur....AQQ! sidelko odsuniete max do tylu mostek na minusie no i.... nie da sie jezdzic bo po dluzszej jezdzie zaczynaja bolec kolana nic nie wyszło i co nawazniejsze rece wlasciwie dlonie wychodzą mi cale poza kierownice po nadgarstek. myslalem o rogach gietej sztycy dluzszym mostku ... ale to chyba bez sensu na sile robic rowe co bedzie pasowal. pytanie do was co powinienem zrobic w tym temacie ? kupic taka samą rame 58?a tą sprzedać ? roweru mi nie przyjma z powrotem bo jest juz używany i jest u mnie już prawie miesiąc.doradzcie cos ,jak to najlepiej zrobic. i pytanie chyba najwazniejsze gdzie moge kupić rame cube cross ?? aha i do tych co sie szykuja do ramy cube cross kup wieksza bo jest krótsza!!!!ja nie mialem mozliwosci przymiarki i sie wpiepszyłem. czy może sprzedać caly rower i kupić wiekszy?
Millerek Napisano 14 Września 2015 Napisano 14 Września 2015 Najpierw sprawdź ustawienie siodełka, kąt ugięcia kolana, poziom siodła, pion pod rzepką względem osi pedału. Na bolące kolana nic innego nie przychodzi mi do głowy.
popio Napisano 14 Września 2015 Autor Napisano 14 Września 2015 wszystko posprawdzane . 3 siodelka wypróbowane ,kolano wlasnie lekko przechodzi przez oś pedalow przez za krótką ramę ,nic innego mi nie pozostalo jak szukac wiekszej ramy , gdzie sprzedają ramy cube? albo moze ktos ma i chce sie wymienic?
Ink Napisano 14 Września 2015 Napisano 14 Września 2015 Zapytaj sprzedawcy, czy da radę wymienić ramę - może za dodatkową opłatą przełoży te klamoty do większej ramy.
popio Napisano 14 Września 2015 Autor Napisano 14 Września 2015 dzieki za sugestie tylko ze oni nie sprzedaja ram cuba.a ta mimo malego stazu ma malą obcierke z tyłu wiec mysle robili by problemy . wiecie gdzie kupić ramę do cuba? sklep jakis coś bo nie za bardzo wiem gdzie szukac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.