Skocz do zawartości

[Rower] mtb xc 29er 2300-2400PLN

Wierzbek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, od dziecka kocham rowery, ale dopiero teraz mam środki na prawdziwy rower :) nie znam sie na częściach i markach dlatego zwracam się z prośbą do Was specjalistów o pomoc w wybraniu roweru wartego swojej ceny. Szukam używanego roweru na allegro, ponieważ myślę ze używany będzie miał lepsze parametry, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić ;). Bardzo dużą przyjemność sprawia mi jazda po lesie i górach gdzie są zakręty, górki, uskoki, podjazdy i zjazdy bede tez czasem jeździli do miasta czy pracy, ale głównie bede celował w las/park i gorki :) mam 189 wzrostu i okolo 75kg wagi. Chciałbym przeznaczyć na rower tak okolo 2300-2400 zł. Częściej patrzę na 29 calowe koła, a nie jeżeli na 26. Np myślałem o tym rowerze

http://allegro.pl/rower-giant-talon-2-27-5-ltd-2015r-rozm-l-i5645185008.html#thumb/1

http://allegro.pl/jak-nowy-scott-aspect-720-44cm-30g-i5657230520.html#thumb/4 '> http://allegro.pl/jak-nowy-scott-aspect-720-44cm-30g-i5657230520.html#thumb/4

Bardzo prosze o pomoc

Bartek

Napisano

Mam krossa 26" level A4 nie ma się do czego przyczepić. Mam też scotta scale 29" i nie ma się jak od niego odczepić. Taka różnica. Kończy się sezon będą wyprzedawać nowe rowery. Poszukaj jakiejś okazji. Jak się oczytasz i nabierzesz pewności, że to jest szczyt marzeń będziesz miał odp. rower. 

Napisano

Szczyt moich marzeń to rower z innego przedziału cenowego:) chciałem tylko wiedzieć czy 1900zl za rower z tego linku się opłaca, chce kupić rower jeszcze dzisiaj bo jest promocja na raty 0% :P

Napisano

Za dwa lata bede kupował fulla za okolo 2tysiace euro, ale do tek pory chce kupic rower do nauki i jazdy do pracy dlatego patrzę na tego krossa z allegro. Jak ten scot wypada przy tym A7 z linku?

Napisano

To działa tak samo waży nieco więcej. Jak ci się trafi na allegro dokupisz sobie komponenty xt i będziesz się cieszył dwa razy. Raz z okazji zakupu roweru a dwa z okazji zakupu przerzutki. i będziesz miał na te dwa lata gwarancję na ramę.

Napisano

Różnice wielka nie będzie, im wyższa grupa tym napęd będzie lepiej pracował, z tym że różnice miedzy 1 grupa są tak naprawdę mało zauważalne, do zwykłej jazdy generalnie Deore w 100% jest wystarczające.

Napisano

Dzięki za informacje, bo na allegro patrzyłem się na slx albo xt jakbym miał bez tego nie mógł jeździć :P  Mam takie pytanie, jak jeżdżę na rowerze to bardzo często jadę na stojąco i cisnę w pedały ile wlezie, więc domyślam się, że któraś z części roweru dostaje do pieca bardziej. Zatem która część powinna w tym wypadku być najwytrzymalsza: korba, łańcuch albo któraś z przerzutek? :)

Napisano

Łańcuch i kaseta jak będziesz siłowo, a nie kadencyjnie jechał na niskim przełożeniu, potem korba, a przerzutka to tylko łańcuch naciąga i przełożeni zmienia, nie ma dla niem różnicy.

Ale co do roweru z osprzętem SLX/XT + Reba/Recon itp to kupisz 2 letni używany za około 2500zł.

Napisano

Teraz będę wiedział na co zwracać uwagę najwięcej przy mojej jeździe;) Taki rowerek o którym piszesz długo jeszcze posłuży jak będzie serwisowany? Pytam bo do końca nie znam przeciętnej żywotności rowerku xc nie branego na maratony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...