Alpina Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam, Po poważnym wygieciu jednej z moich obecnych obręczy (Weinnman Zac19- dawaly rade o ile bylo odpowiednie do sytuacji ciśnienie w detkach, dobicie na krawężniku skutkowało zdeformowaniem obręczy gora-dół)jestem zmuszony do ich wymiany. -Budżet do 250 zł. - Ważę 80kg - Jazda XC, lecz zdarzy się jakis zjazd po schodach, korzeniach, wyskok itp. - Obręcz srebrna/biała -Rower typu rigida, Specialized HR 2000 (bez amortyzatorow) -Możliwie najlżejsze -36 szprych -Koniecznie pod v-brake -Piasty deore - Szprychy... Planowałem na tył DT revolution 2.0, na przód DT champion 1.8 do tego Alu nyple DT. (Chodzi tu o wagę) Propozycje obręczy: 1. Alexrims Ace18 (460g) 2. Mavic XM317(440g) 3. Alexrims x2100(535g) To drogą wstępu... Wszystkie te obrecze sa w podobnej cenie (oprócz x2100). Wyczytałem ze Ace18 i XM317 konstrukcyjnie są podobne, lecz XM317 sprawdza się do czasu aż nie przekroczy się granicy ich sztywności... Nie wiem jak jest z Ace18. Alexrims x2100 ponoć przeznaczone do sportowego MTB lecz przeraza mnie ich waga.. Chciałbym jak najbardziej odchudzić koła, ale też zbytnio ich nie osłabić.. Stosunek waga-wytrzymałość. Które obrecze będą najbardziej stosowne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 zakupiłem Alexrims Ace18,realna waga moich egzemplarzy to 430,5g jedna obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.