Jasnemocne Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Witam, nazwa tematu dość lakoniczna ale, mam problem z przednim hamulcem, po wymianie hamulca (m615) pojawiło się bicie ale myślę że to akurat chyba kwestia dotarcia, bardziej martwi mnie piszczenie, pojawiło się one już przy starych hamulcach i jest to takie jednolite piszczenie/wycie, lekkie dotknięcie klamki powoduje że wycie natychmiast ustaje, gdzieś grzebałem po forum i w podobnym przypadku pojawiła się teoria o tłustej tarczy i jeśli jest to możliwe to czy klocki nie są już zatłuszczone ? (przebieg grubo ponad 4km...) Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 W przyklejonym temacie masz napisane co należy wykonać . Odtłuść tarcze , odtłuść klocki i wszystko ładnie dotrzyj . Jeśli piszczenia nie słychać w czasie jazdy to ja bym olał temat jeśli hamuje normalnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasnemocne Napisano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Um, fakt nie uściśliłem tego, piszczy w ruchu nawet gdy wnoszę rower po schodach potrafi delikatnie drzeć japę.... + hamulce nowe i klocki żywiczne stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A myłeś tarczę przy zmianie hamulców ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasnemocne Napisano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Przemywałem środkiem do odtłuszczania ale problem pojawiał się jeszcze przed wymianą i tylko z przodu Tym razem zdemontowałem tarcze i zalałem odtłuszczaczem, po długiej kąpieli piski się uspokoiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B_art Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Klocki tez odtlusciles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Dlatego się pytałem czy myłeś tarcze czy może udawałeś że myłeś tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasnemocne Napisano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Płyn na szmatkę i jazda ale jak widać to nie te standardy, dla pewności 5 minut topienia w płynie i jakoś to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.