SovaLTD Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Przecież masz prawo zwrócić Rzeczy używanych nie można zwracać tak samo jak nowych, jeśli sprzedaje je osoba prywatna, nie firma. Możesz natomiast skorzystać z prawa rękojmi i żądać usunięcia wad lub zwrot pieniędzy za towar niezgodny z opisem.
modrzew Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Platformy z pinami są zwykle wykorzystywane do rąbanki więc używane mogą tak wyglądać. Inna sprawa jak ktoś zataił niektóre uszkodzenia i chyba rzeczywiście możesz wykonać zwrot towaru nawet kupionego od osoby prywatnej. Trzeba by zerknąć do przepisów. Moje HT Nano też już najlepiej nie wyglądają, podobnie do tych że zdjęć, tylko luzów brak. Nawet nowiutkie Shimano m530 już też mam wyciurane. Jedne i drugie używane zgodnie z przeznaczeniem więc i nie ma się czego innego spodziewać.
Mod Team Odi Napisano 28 Marca 2016 Mod Team Napisano 28 Marca 2016 Ja też zakupiłem chińskie platformy. O takie: http://www.aliexpress.com/item/best-sell-112-98-17-5mm-340G-CNC-alloy-sealed-bearing-cromo-axle-anode-finish-Downhill/32455138714.html Detalami różnią się od tych ze zdjęć - nie mają napisów i dodatkowej zaślepki od zewnętrznej strony (nie spełnia ona żadnej funkcji). Przejechane mają dopiero ok. 150 km. Wrodzona ciekawość jak i subiektywne odczucie, że prawy nie kręci się tak gładko jak powinien kazały zajrzeć mi do środka. I tu niestety niemiłe zaskoczenie. Łożysko maszynowe jest tylko jedno (od zewnątrz), a z drugiej strony tuleja ślizgowa. Największą niespodzianką była jednak wada fabryczna, można powiedzieć typowo chińskie wykonanie. W lewym pedale przy składaniu uszczelka ładnie weszła w swoje miejsce, w prawym nie chciała, gniazdo na nią jest zbyt płytkie.
popo00 Napisano 21 Maja 2016 Autor Napisano 21 Maja 2016 Nie rozumiem tej krytyki że owe platformy ( zdjęcie post 13) muszą być takie złe bo "od chińczyka" Mam je, i używam. wg mnie są świetne.
Mod Team sznib Napisano 21 Maja 2016 Mod Team Napisano 21 Maja 2016 I tu niestety niemiłe zaskoczenie. Łożysko maszynowe jest tylko jedno (od zewnątrz), a z drugiej strony tuleja ślizgowa. Nic dziwnego, większość platform tak ma. Moje Straitline'y mają dwa ślizgi a krzyczą za nie jak za siano.
popo00 Napisano 21 Maja 2016 Autor Napisano 21 Maja 2016 No pięknie, dziś rano je chwaliłem tu na forum, a na przejażdżce jeden się ułamał ( kawałek platformy ) ...
ArtGD Napisano 11 Września 2016 Napisano 11 Września 2016 Też kupiłem platformy od Chińczyka. Kactus model 22c, waga 218g. Na oko wydają się dość delikatne. Do tłuczenia po kamieniach pewnie się nie nadają ale do śmigania po leśnych ścieżkach powinny wystarczyć. Przejechałem na nich 40 km i póki nie mogę im niczego zarzucić. Nawet farba nie zeszła Update... Pedały przejechały 4300 km, zazwyczaj w suchych warunkach ale parę razy trafiło się błoto/deszcz. Kręcą się tak samo dobrze jak pierwszego dnia. Ostatnio ułamałem kawałek platformy przy uderzeniu w korzeń. Podejrzewam, że długo ten pedał już nie wytrzyma ale póki co jeszcze działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.