popo00 Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Witam, z kraju Środka, idą do mnie pedały, za całe 55 pln niebawem otrzymam ten produkt, ważą raptem 212 gram ! http://www.ebay.co.uk/itm/Anti-slip-Kactus-MTB-Road-Bicycle-Magnesium-Flat-Mountain-Bike-Pedals-Platform-/151807045325?hash=item235867aecd co myślicie ?
B_art Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Myslimy, zebys sie podzielil wrazeniami po miesiacu uzytkowania.
kamfan Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Eee... miesiąc to za długo, po miesiącu będą już leżały połamane w koszu
bbc Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Z niecierpliwością będę oczekiwał kolejnych wpisów jak się sprawują.
BikerLight Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Powierzchnia podparcia i użyte piny dosłownie powalają... No ale przynajmniej jest coś na kształt uszczelki od strony napędu...
walkingchair Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Ale szmelc... Toć to jest wogóle bezpieczne? Pod moim kopytem to bym to polamal raz dwa trzy.
empe Napisano 13 Września 2015 Napisano 13 Września 2015 Bardzo mi się podobają te pedały, jeszcze gdyby były czarne... Tylko ciekawe właśnie jak z trwałością? Ja do swojego crossa kupiłem pedały o podobnej wadze, ale 3x droższe niestety. Model: "Wellgo M163". Na razie jestem zadowolony.
popo00 Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 Dziś doszły te pedały - są świetne ! Rdzeń ze stali cro-mo , więc nie ma mowy że są "niebezpieczne" jak tu wyżej kolega sugerował. Wykonanie bardzo dobre - kawał solidnej roboty że tak powiem. Trzymanie buta - super. Waga 210 g komplet. Plus niebanalny wygląd - jednym słowem u Chińczyka warto kupić U nas podobne chodza za 120pln
tobo Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Na jakiej podstawie stwierdzasz ze to kawał solidnej roboty? Proponuje pojeździć sprawdzić po kilku tysiącach km jak kręcą sie łożyska, jak korpus znosi uderzenia o przeszkody (bo taki pedał to raczej do jazdy na ostro).
popo00 Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 a dlaczego sugerujesz że do jazdy na ostro ? ja akurat lubię smigać po ścieżkach
kamfan Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 I koniecznie wrzuć zdjęcia Na moje oko to już samo uszczelnienie osi budzi wątpliwości - wygląda jak zwykły o-ring, a nie uszczelka. Obstawiam, że po pierwszej ulewie przestaną się swobodnie kręcić.
popo00 Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 dodam jeszcze że kręcą się z leciutkim oporem - nie da się zrobić wiatraka
Gość Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 Rdzeń ze stali cro-mo , więc nie ma mowy że są "niebezpieczne" jak tu wyżej kolega sugerował. moj neco wp 101 os Cr-Mo ;-) Start z zielonego swiatła w miescie, W życiu piachu nie zaznały, nawet uderzenia, chyba ze może przy wstawianiu w stojak.
popo00 Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 kurde nie wiem jak może pęknąć taki element, musi jakaś wada fabryczna była.... ile ważysz?
Gość Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 90-95kg przy wzroscie 190cm.... Ta oska jak sie jej przyjrzalem w mieiscu pekniecia wygladała jakby był problem z odlewem, struktura nie wgladala jakby byla jednolita. Z zewnatrz wszystko wygladalo cacy. Tak czy siak nie kupuje juz nic od NECO ;-) Zdjecia i opis wyslalem do producenta, niesety nie odpisał
jka Napisano 10 Listopada 2015 Napisano 10 Listopada 2015 Dziś doszły te pedały I jakie wrażenie po półtora miesiąca użytkowania. Pytam ? z ciekawości bo sam wczoraj zamontowałem sobie takie coś. I po tym co poczytałem wczoraj i dzisiaj, zastanawiam się czyby nie zacząć już szukać czegoś innego. jka
popo00 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Napisano 11 Listopada 2015 ja na swoje nie narzekam. jedynie co mozna się przyczepić to na miękkich i cienkich podeszwach czuć piny pod stopami, trzymanie b.dobre, lekkie, tanie, ładnie wyglądają, czego chcieć więcej.
jka Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 jedynie co mozna się przyczepić to na miękkich i cienkich podeszwach czuć piny pod stopami, Dzięki za podpowiedz- ta uwaga o podeszwie i pinach na pewno mi się przyda. trzymanie b.dobre, Ja dzisiaj miałem buty jakie kupiłem ze 2 tygodnie temu i za dobrze z tym trzymaniem nie było, muszę pomyśleć o innych butach bo te moje to chyba jednak bardziej pod bloki są. lekkie, Fakt lekkie są moje ważą tyle. tanie, Ja kupowałem w kraju to już przelicznik nie byl taki dobry jak u 'chińczyka" ładnie wyglądają, Moje po pierwszej dzisiejszej jeździe (42 km.) już tak ładnie nie wyglądają coś za szybko mi się ta powłoka zdarła. Musze sobie w jakiś sposób poznaczyć który prawy a który lewy Nic chyba będę jeszcze szukał czegoś innego. jka
nemo2009 Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Ja traktuję te pedały jako ciekawostki,raczej http://www.e-rowerowy.pl/pedal-amoeba-pe-m120-alu3d-cnc-cr-mo9-16-cz-mat.html http://www.e-rowerowy.pl/pedal-amoeba-pe-m213-alu3d-cnc-crmo9-16-cz-mat.html http://www.e-rowerowy.pl/pedal-amoeba-pe-hussar-alu3d-cnc-cr-mo9-16-cz-mat.html A tu standard,fakt są cięższe,ale mają być mocne http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pedaly-rowerowe/bmx-dh-fr-platformowe/p,pedaly-stream-dartmoor,71891.html
ArtGD Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Też kupiłem platformy od Chińczyka. Kactus model 22c, waga 218g. Na oko wydają się dość delikatne. Do tłuczenia po kamieniach pewnie się nie nadają ale do śmigania po leśnych ścieżkach powinny wystarczyć. Przejechałem na nich 40 km i póki nie mogę im niczego zarzucić. Nawet farba nie zeszła
jka Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Przejechałem na nich 40 km i póki nie mogę im niczego zarzucić. Nawet farba nie zeszła Ja na tych moich pokazanych wyżej do dzisiaj mam 517 km luzów nie ma, a farba zeszła gdzie miała zejść i już nie schodzi. jka
jka Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Pedały maja trochę ponad 900 km. i już tak ładnie nie wygładzają, materiał z jakiego są zrobione jest miękki podatny na uszkodzenia, a i "ruda" zaczęła je atakować. Teraz wiem ze szkoda było nawet tych 113 zł na nie. W ich miejsce kupiłem na OLX używane HT i też wtopiłem, gość takie fotki zapodał że tylko brać. A rzeczywistość pokazała coś innego. Takiej fotki to już nie pokazał I o tym że pedały maja luzy to się słowem nie 'zająknął" ba w tym to nawet ta zaślepka jest tak zjechana że jej nie szło odkręcić. Kto tanio kupuje kupuje 3x. jka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.