DreamEvil Napisano 10 Września 2015 Napisano 10 Września 2015 Witam!Jestem w trakcie kupowania roweru. Sprzedawca napisał na aukcji taką informację że w międzyczasie doszło do rozwarstwienia carbonu na pow. hamującej przedniego koła. Co to dokładnie oznacza i jakie są tego konsekwencje? Pytam, poniewaz nie znalazłem w internecie odpowiedzi. Interesuje mnie:1. co to dokładnie oznacza2. czy dyskwalifikuje to koło z jazdy 3. czy da się to naprawić 4. jakie są tego ewentualne koszty
tobo Napisano 10 Września 2015 Napisano 10 Września 2015 Oznacza to że obręcz na powierzchni hamującej jest uszkodzona, jest tam przetarta lub rozwarstwiona, np w konsekwencji hamowania brudnymi klockami lub przegrzania. Dyskwalifikacja do jazdy zależy od stopnia uszkodzenia i od tego jak długo chcesz na tym pojeździć, z reguły w takiej sytuacji i dalszym użytkowaniu obręcz będzie się wkrótce nadawała do śmieci. Tak da się to naprawić, w Polsce jest kilka firm np Luxtech, które naprawiają części karbonowe. O koszt pytaj te firmy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.