zetor65 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam, stary rower poszedl na czesci i powoli powstaje nowy projekt w postaci Twenty Ninera. Powoli bede uzupelnial zdjecia i postepy. Rozmiar ramy 19" Rama Cube Acid 29" Widelec W przyszlosci! Tylny amortyzator brak Kierownica Answer Pro Taper 680mm 31,8mm Mostek Race Face Ride XC 120mm/6* Sztyca Thomson 350mm 31,8mm Siodło San Marco Time Pro Carbon Pedały Shimano XT Manetki Shimano Deore XT Przerzutka przednia Shimano Deore XT 2rz Przerzutka tylna Shimano Deore XT SGS 10rz Hamulce Avid Elixir 7 Carbon+ Tarcze A2Z na alu pajaku 2x160mm Dźwignie hamulca Elixir 7 Kaseta/wolnobieg Shimano Deore XT 10rz Łańcuch Shimano Deore XT 10rz Korba Shimano XT 2rz Suport XT Obręcze W przyszlosci! Piasty W przyszlosci! Szprychy W przyszlosci! Opony W przyszlosci! Dętki W przyszlosci! Rogi-- Linki/pancerze Jagwire Ripcord Pro MTB Zacisk sztycy W przyszlosci! Top Cap W przyszlosci! Stery W przyszlosci! Gripy XLC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 jak napęd na 2 blaty to bierz przerzutkę tył gs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Przerzutke mam SGS, co ma piernik do wiatraka Tu chodzi o pojemnosc zebatek.... a sgs bardziej uniwersalny. Edytowane 11 Września 2015 przez zetor65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 skoro wszystko w częciach i dopiero składasz rower to tym bardziej masz okazję poważyć i podać realne wagi każdej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mostek 120mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayus Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 siodło oryginał czy aliexpress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Mostek 100mm, jezdzony wczesniej, idealny dla mnie Siodelko jest aliexpress, z ciekawosci kupilem, za ta cene to dla samych testow, w razie czego jak prety strzela albo stelaz co jest bardzo prawdopodone przy tej wydmuszce to mam w razie czego jeszcze swoja poczciwa San Marco Ponze Power na tytanowych pretach takze ktore wyladuje w rowerze sie okaze Chociaz robilem suche testy i stawalem na tym siodelku na podlodze i wytrzymuje....zobaczymy. Ryzyk fizyk. Tak jak pisze, siodlo kupione do testow co potrafia chinskie male sprytne raczki.... Wazone na wadze kuchennej elektroniczej(tarowanej): Rama bez sterow i zacisku z samym hakiem = 1821g Przerzutka tyl= 249g Przerzutka przod= 205g Tarcza 2x A2Z= 208g Kierownica Answer= 238g Mostek Race Face= 170g Hamulec przod Avid Elixir 7 Carbon z adapterem i srubami= 250g Hamulec tyl Avid Elixir 7 Carbon z adapterem i srubami= 280g Lancuch= 300g Kaseta= 295g Siodelko= 95g Liczylem na oko i mysle ze w 10,5kg sie zamkne, co przy kolach 29" i dosc masywnej ramie bo glownie o to mi chodzilo jest dobrym wynikiem nie wywalajac na rower 10tys... a sam tez ciezki nie jestem bo waze 72kg Edytowane 11 Września 2015 przez zetor65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krycha Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Fajna Rama, wpadła mi już kiedyś w oko. A co do roweru za 10k i niskiej wagi - jeszcze parę zł i chyba się zdecyduje na Canyon cf SL 7.9 team za 7900 z przesyłka i 10.2 kg, wiec wyprzedaże to fajny okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon15 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) 10kPLN to pewnie nie wydasz, ale nie zdziwi mnie jak wyjdzie 7-8k. Same lekkie opony to 400zł. Sam ostatnio zdecydowałem się skubnąć trochę z mojego Cuba LTD Race One. Kosztował mnie ok. 4000zł a w częściach wyszło mi 6700zł. Podglądam pomysły jak zjechać z tych 12,5 kg. Dużo zależy od amortyzatora i kół jakie wybierzesz, bo to cenę robi. Masz już jakieś typy? Edytowane 22 Września 2015 przez jackon15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Kola na piastach dt swiss 370, szprychy dt champion, obrecze dt swiss 533d a w przyszlosci Cresty. Amor wzialem rock shoxa 30 golda single air z motion control 100mm z blokada z manetki, 1 raz bede mial rock shoxa wiec opinie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nagrix Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Zdjęcia strasznie małe. Być może źle się wrzuciły. Jeszcze sporo składania przed Tobą. Ale jeśli fundusze są, to nie powinno być problemu . Zdaje się, że wyjdzie 11kg na częściach które podałeś. Licząc na 2xopona+dętka 1400g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Fundusze sa siedzi juz amor i kola z oponami. Opony schwalbe rocket ron 2.25 535g/szt. Jeszcze manetki i hamole XT i zlozony dam foty calosci jak bede miec chwile. Z moich wyliczen powinno byc w granicach 10,5-11kg mysle ze jak na 29era to waga dobra nie uzywajac carbonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Na tej ramie kołach i amorze spodziewaj się wysokich 11 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Gdzies tak licze ok 11 kg wyzej mi jie potrzeba wole pancerne kola i wytrzymalosc niz wylajtowana wydmuszke ktora sie rozleci na maratonie jest pelne xt i motion control wiec wystarczy i lekkie opony. Ramy Cuba ciesza sie dobra opinia mimo wszystko ze swoje waza. To bylo powodem kupna...wytrzymalosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Lekkie opony... I jak to się ma do pancerności i nierozlatywania się na maratonie? Czasem sporo takich ścigantów stoi potem na poboczu albo wraca z rowerem na plecach, bo jak doliczy czas naprawy to już mu się nie chce jechać. O ile w ogóle ma narzędzia czy dętkę, bo to przecież „za ciężkie żeby wozić”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Przejedz ze mna maraton to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi