kielbasa82 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Witam W sklepie zaoferowano mi Treka X calibura 2015 za 2350zł czy ten rower warty jest tych pieniedzy? czy lepiej kupic Treka Marlin 6 za 1950zł. Mam 185cm wzrostu, ważę 109 kg, chciałbym poszaleć po lesie i jeżdzić po szosie, potrzebuje mocnego roweru żeby wytrzymał moja wagę. http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/sport/marlin/marlin_6/ http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/trek-x-caliber-7-2015 Edytowane 10 Września 2015 przez kielbasa82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 W tym wyborze kierowałbym się tylko kwestią wizualną. Mi najbardziej podoba się X-Caliber biało-czarno-zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 X-Caliber ma lepszą ramę, amortyzator i napęd 3x9 - Myślę że to lepszy wybór Co do wagi to obydwa powinny spokojnie wytrzymać - rozmiar 19,5" będzie prawdopodobnie odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paganini Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Od wiosny tego roku jestem posiadaczem xcaliber 7 jestem bardzo zadowolony, masz już fajniejszą geometrie i jakąś bazę do rozbudowy. Osobiście polecam i żałuję, że nie kupiłem jeszcze wyższego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Mam 185cm wzrostu, ważę 109 kg Trek nie ma limitu wagi. X-caliber sądzę będzie lepszym wyborem. 19,5" powinien pasować ale przymiarka w miarę dostępności modelu nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Trek nie ma limitu wagi. Nieprawda. Maksymalna waga rowerzysty wynosi 136 kg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablo_94 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 x calibera najbardziej to oplaca sie kupowac najwyzszy model czyli 9ke, chociazby ze wzgledu na powietrzny amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Nieprawda. Maksymalna waga rowerzysty wynosi 136 kg . Mój błąd, faktycznie w instrukcji 136kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Przy zakupie uparlbym się na sprawdzenie centrycznosci i naciągu szprych. Piasta z tylu jest marnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi