altharr Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Czy Auron ma negatywną sprężynę powietrzną czy stalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Raidon będzie dostępny pod os 9mm i 15mm. Epixonow TR nie bedzie za to XC pod os 9mm będą w wersjach zlotych i czarnych goleniach. Jakie będzie w Polsce to nie wiem Co do komory negatywnej to wszystkie amory produkowane sa teraz na solo air czyli mają w komorze negatywnej małe sprezyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiemniaL Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Wiesz dlaczego suntour zrezygnował z 15mm na epixonach? Co było powodem Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez ZiemniaL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Z powodu wyjścia nowego modelu Zeron. Stwierdzili że do wersji Trail powinny znajdować się amortyzatory z grubszymi rurami goleniowymi. Dużym bólem będzie to że juz nie będą produkować lepszych amortyzatorów ze sterówka 1/1/8" jak do tej pory jeszcze w Epixonach TR i Axonach Inaczej pracuje Epixon TR przy skoku 100/120 a inaczej przy skoku 140/150 gdy do tych większych skoków powinien być już sztywniejszy amorek, natomiast Epixon TR miał taki zakres skoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiemniaL Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 To mogli by 100/120 zostawić a 140 już na grubszych, szkoda ze rezygnują bo myslalem ze kupię Sobie epixona na 15 z czarnym goleniami a tak to albo raidon na 15 albo epixon na 9 mi zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Ze względu zapotrzebowania to jeszcze przez pewien czas będą dostępne lecz z tego rocznika a nie 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiemniaL Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A będzie raidon pod koło 27.5 ,1/1/8 oś 15? I czy z czarnymi goleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A będzie raidon pod koło 27.5 ,1/1/8 oś 15? I czy z czarnymi goleniami? Raidony z 27.5 pod os 15mm to mam na stanie lecz są to budzetowe amortyzatory i Suntour nie planuje w nich montować czarne golenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Co do komory negatywnej to wszystkie amory produkowane sa teraz na solo air czyli mają w komorze negatywnej małe sprezyny Małe sprostowanie - chyba tylko RockShox używa określenia SoloAir i żeby ciekawiej było amortyzatory określane tym mianem posiadają dwie komory powietrzne (pozytywną i negatywną) i nie posiadają sprężyn stalowych. Może miałeś na myśli wszystkie amory produkowane przez Suntour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiemniaL Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Raidony z 27.5 pod os 15mm to mam na stanie lecz są to budzetowe amortyzatory i Suntour nie planuje w nich montować czarne golenieAle tylko tapera masz a 1 1/8 nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Czym będzie się różnił Epixon ( oś 9mm) z czarnymi goleniami od tych aktualnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Małe sprostowanie - chyba tylko RockShox używa określenia SoloAir i żeby ciekawiej było amortyzatory określane tym mianem posiadają dwie komory powietrzne (pozytywną i negatywną) i nie posiadają sprężyn stalowych. Może miałeś na myśli wszystkie amory produkowane przez Suntour? Kolego Dokumosa, każdy tu pisze w prostym rozumieniu dla innych, Jak używa to RS a jak ja to mnie nie interesuje, Wiem dobrze ze pracujesz w serwisie i prostować mnie nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiemniaL Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Już wszyscy mają czarne chyba. Jedyne fox nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Czym będzie się różnił Epixon ( oś 9mm) z czarnymi goleniami od tych aktualnych? Dobre pytanie!! NICZYM, jedynie kolorem rur goleniowych, natomiast sporo osób uparło się na czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ze wzgledu dość popularnego systemu typu boost to Suntour oprócz Duroluxa który wypuścił na 2018 pod oś 15mm to takze będzie nowy model RUX-a pod oś 15mm. Co do Epixonów to mogę potwierdzić że będą z czarnymi lagami. Co do Axonów to nowościa będą Axony BOOST 650B+ z czarnymi goleniami 34mm, także będą Raidony BOOST 650B+ z czarnymi goleniami 34mm i błotniczkiem Co do tylnego zawieszenia to Suntour coś nowego wypuścił na rynek, to są dampery Suntour TRIAIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Pytałem o Epixona a zapomniałem o Raidon'ie. Ten drugi także pozostaje bez większych zmian w stosunku do 2017? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Standardowe to tak, natomiast wyjdą nowe modele pod 650B+ co są z czarnymi goleniami 34mm i blotniczkiem w zestawie tak jak w Duroluxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Co powiecie o wyglądzie nowego Aurona RC2 PCS 2018 w kolorze niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Kiedy będzie dostępne modele na rok 2018? Tak jak wcześniej pisałeś styczeń/ luty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Standardowo to marzec lecz u mnie jest różnie, często mi się coś niespodziewanego trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altharr Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Zakupiłem jakiś czas temu u Activi Aiona z usługą wymiany sterówki z taper na prostą i usługą serwisu zerowego. Panowie w moim serwisie rowerowym orzekli, że sterówka jest świetnie wykonana i wymieniona fachowo a sam amortyzator działa świetnie. Wypada więc podziękować i polecić sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Kolekcja Auronów i Aionów 650b+ 2018 już w drodze do nas. Gdyby był ktoś zainteresowany to pisać na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Już dostępne mamy Aurony i Aiony z nowej kolekcji 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Chciał bym przedstawić wam nowy system tłumienia. Nie wiem jak będzie działał bo to dopiero na 2018 lecz wiem że w miejscu czarnym jest gumowy woreczek zamiast aluminiowej rurki. Niestety jest to w wersji przeznaczonej na Amerykę i nie wiadomo czy będzie występował w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SerQ Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Pod sterówkę 1 1/8 cala i oś 9mm na koło 26" coś godnego od Suntoura się znajdzie? 100mm skoku myślę, że wystarczy. Aktualnie mam XCM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi